Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Na slovenskej strane sa objavila nostalgia. Pardavý chválil útok, nedostatky vidí vzadu

ŽILINA - Slovenskí hokejoví reprezentanti neuspeli vo svojom piatom prípravnom zápase pred MS. V piatkovom stretnutí v Žiline podľahli Nemecku 3:4. Zaznamenali tak tretiu prehru v príprave, keď predtým dvakrát nestačili na Čechov.
Gdxg hfj gg rtfh gxd gfst.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zverenci Craiga Ramsayho viedli od 5. minúty, Samuel Kňažko skóroval v presilovej hre a dosiahol svoj premiérový reprezentačný gól. Nemci však vyrovnali ešte v prvej tretine, keď sa Dominik Kahun presadil po chybe brankára Samuela Hlavaja.

Prečítajte si aj

Dobojované! Třinec získal štvrtý titul v rade, o ktorom rozhodli Slováci!

V druhej časti Nemci zvýšili po góloch Dominika Bokka a Daniela Fischbuch na 3:1. V 45. minúte Róbert Lantoši znížil z trestného strieľania na rozdiel jedného gólu. Kahun však o desať minút dostal hostí opäť do dvojgólového vedenia. Richard Pánik sa síce ešte presadil v hre bez brankára, no Nemci si už tesný náskok udržali.

Prečítajte si aj

V Poprade skončil kouč Peter Mikula a desať hokejistov

Slováci nastúpia v odvete proti Nemcom v sobotu (14.30 h) v Trenčíne. V závere prípravy absolvujú ešte dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po dueli na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Prečítajte si aj

Zdolaný finalista prevetral kabínu. Končí desiatka hráčov, štyria hrali aj u nás

Ján Pardavý, asistent trénera SR: "Každá prehra mrzí. V ofenzíve to bolo v poriadku, vytvorili sme si veľa šancí, no bolo to o efektivite. Nemci boli nebezpeční v našom pásme a dokázali svoje príležitosti premeniť. My sme mali hluché obdobie v druhej tretine po inkasovanom góle na 1:3, nešla nám hra. Chceli sme s výsledkom niečo spraviť, v tretej sa výkon zlepšil, mali sme aj šance. Nedokázali sme však vyrovnať. Sme spokojní s malými detailami v ofenzíve, v defenzíve možno nájdeme nedostatky. Chceme sa však zlepšovať od zápasu k zápasu a máme na to ešte tri prípravné stretnutia."

Prečítajte si aj

Yvb ydgbhnfxcg vd xhfcg gfxgd yf.VIDEO Som extrémne sklamaný. Žilinčania poukazujú na spôsob rozhodnutia finále

Róbert Lantoši, útočník SR: "Zápas sme prehrali, čo mrzí. Myslím si, že tam boli viaceré pozitíva a záver tretej tretiny bol silný. Môžeme im to však zajtra odplatiť a verím, že aj výkon bude lepší. Boli sme silnejší na puku, čo sa zlepšilo od predchádzajúcich duelov."

Prečítajte si aj

Sklamanie pre reprezentáciu: Veľká opora na šampionát nepocestuje

Marek Hrivík, kapitán SR: "Bola to nostalgia, naposledy som tu hral pred 15 rokmi. Veľmi som sa tešil, no trochu ma mrzí, že sme nevyhrali. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv a potom sme už dobiehali výsledok. Urobili sme chyby, ktoré nechcem často robiť a to nás aj stalo zápas. Verím, že si góly šetríme na šampionát, ale stále je to len príprava a netreba to vnímať až tak vážne. Prišlo niekoľko nových chalanov, potrebujeme si jeden na druhého zvyknúť a verím, že prídu aj výsledky."

Prečítajte si aj

Xhfxf cjghh fcg rgdxf.Dan Ceman rozhodol o svojom pôsobisku na novú sezónu

Martin Chromiak, útočník SR: "Mrzí nás prehra. Nechali sme tam všetko a boli sme kúsok od vyrovnania. Ak budeme pokračovať v takejto hre, tak ich v odvete zdoláme."

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články