Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pardavý uviedol, čo chýbalo Slovanu a prezradil dve mená, ktoré ho sklamali

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava hovorili po štvrťfinálovom vypadnutí v play off slovenskej extraligy o veľkom sklamaní. V pozícii obhajcu majstrovského titulu nezvládli pozíciu favorita proti Michalovciam a po nevýrazných výsledkoch zo záveru základnej časti nevygradovali formu v play off. "Hráčom nič nevyčítam, hráčska kvalita u nás bola. Žiaľ, nevyšlo to," poznamenal tréner Ján Pardavý.
Zdroj: 44707
Zdieľajte:

Slovanisti prehrali v závere základnej časti päť zápasov z uplynulých ôsmich. O pomerne výrazný náskok na čele tabuľky prišli a po poslednom kole dlhodobej časti spadli na 2. miesto. Ich súper vzišiel z kvalifikácie play off. Zatiaľ čo Michalovce nastúpili do série proti Slovanu po sedemzápasovej sérii s Trenčínom, slovanisti mali na viac času na vyladenie formy. Ani v play off si však nenapravili chuť po nevýrazných výsledkoch zo záveru základnej časti. Do štvrťfinále síce vykročili víťazstvom 5:2, no následne prehrali tri zápasy a črtajúci sa koniec sezóny už neodvrátili. "Bolo tam po ZČ dostatok priestoru, aby sme sa dali dokopy. Už v prvom zápase play off sme ukázali, že silu máme. Potom sme však prehrali ďalší zápas a možno práve na tom sa Michalovce naštartovali. Vypadnutie v prvom kole má horkú chuť. Žiaľ, aj taký je hokej," povedal útočník Milan Kytnár.

Prečítajte si aj

Košice? To je pre mňa o niečo viac ako Slovan

Slovanisti doplatili na slabú efektivitu streľby. Na brankára Škorváneka vyslali 238 striel, z ktorých vyťažili 14 gólov. S 5,88-percentnou úspešnosťou streľby boli najslabší zo všetkých štvrťfinalistov. "Myslím si, že sme neboli slabší než Michalovce, ale rozhodla efektivita v zakončení rovnako ako v dnešnom zápase. Zlyhala nám v ňom koncovka, oni dali dva góly po sebe a chytili sa," poznamenal kapitán Slovana Michal Sersen, ktorý ťažko hľadal správne slová. "Určite je to neúspech," priznal.

Prečítajte si aj

VIDEO Parádny zápas pred fantastickými divákmi, vravia Spišiaci. Sheddenovi sa nepáčil výkon niektorých hráčov

Slovanisti vstupovali do sezóny a aj do play off ako jeden z najväčších favoritov na titul. Pozícia obhajcu prvenstva v kombinácii s pomerne dlhým období na čele tabuľky naznačovala, že koniec sezóny skôr než po finále bude neúspech. A vypadnutie vo štvrťfinále ním je. "V play off nemôžem hráčom nič vyčítať. Odviedli maximum. Pokojne sme po troch zápasoch mohli viesť 3:0. Veľmi ma mrzí vyrovnávajúci gól v 2. zápase, pred ktorým sme spravili pozičnú chybu. Tam sa Michalovce naštartovali. Prehrať sme mohli aj v prvom stretnutí, no v ňom sme to výsledkovo zvládli. V druhom sme boli lepší tím a gól počas hry bez brankára dostal Michalovce na koňa. V treťom zápase sme prehrali po trestnom strieľaní v predĺžení. Ostatní favoriti ako Košice či Zvolen si predĺženia, resp. samostatné nájazdy postrážili. To potom prináša pokoj. My sme išli do Michaloviec za stavu 1:1 a to nám do istej miery naštrbilo sebavedomie," zhrnul tréner Ján Pardavý podľa ktorého sa na hre Slovana podpísala aj nedostatočná náhrada za útočníka Williama Rapuzziho, ktorý v tíme skončil počas sezóny. "Chýbal nám druhý center. Ščerbak a Duke, nech sa akokoľvek snažili, neodovzdali to, čo mali, hoci majú kvalitu. Mali sme kolísavé výkony. Tento tím však mal na to, aby išiel ďalej než do štvrťfinále," poznamenal Pardavý.

Prečítajte si aj

Adam Sýkora odchádza z Nitry zabojovať o postup do play-off. Veľký priestor na hru ale neočakáva
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články