Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čacho je na svoj tím hrdý: Sezóna bola logisticky náročná

TRENČÍN - Dlhé čakanie na domáce prostredie, tretíkrát po sebe účasť v predkole play off a konečné 10. miesto. Taká bola sezóna hokejistov HK Dukla Trenčín, ktorá sa skončila utorňajšou prehrou na ľade Michaloviec. Neľahká sezóna priniesla "vojakom" aj viacero pozitív, ku ktorým patrili výkony Viliama Čacha či Šimona Petráša, ktorí by však najradšej svoje body vymenili za tímový úspech.
Zdroj: 43865
Zdieľajte:

Rozsiahla rekonštrukcia Zimného štadióna Pavla Demitru znamenala pre Trenčanov veľa cestovania. Od začiatku sezóny až do 4. decembra odohrali všetky zápasy na klziskách súperov. Následne sa na 16 duelov presunuli do "domáceho" prostredia v Dubnici nad Váhom a prvý zápas na zrekonštruovanom domácom štadióne odohrali 15. februára. Časté cestovanie sa podpísalo na nevýrazných výsledkoch v úvode sezóny. Po ňom vedenie klubu podržalo vo funkcii Róberta Dömeho, ktorý sa napokon stal jediným trénerom tímu na nižšej než 6. priečke, ktorý zotrval vo funkcii celú sezónu.

Pozrite si aj

VIDEO Takto vyzerá budúcnosť priamych prenosov: Hokejový zápas zaznamenaný dronom

Trenčania išli do kvalifikácie play off z 9. miesta, no séria s Duklou Michalovce nemala jednoznačného favorita. "Papierové" predpoklady, ktoré hovorili o vyrovnanom priebehu, sa napokon aj naplnili a o postupujúcom tíme rozhodol až rozhodujúci piaty zápas. Trenčania ho na michalovskom ľade prehrali 1:2. "Verili sme si. Viedli sme v sérii 2:1, doma sme to chceli ukončiť, ale nevyšlo to. Bola to veľmi náročná sezóna. To neustále cestovanie bolo únavné, no nechceli sme sa na nič vyhovárať. Myslím si, že sme ju celkom zvládli," zhodnotil. V podobnom duchu sa vyjadril aj ďalší z lídrov tímu kapitán Viliam Čacho: "Mali sme to náročné vrátane tréningov mimo vlastného štadióna. Myslím si však, že sme to zvládli so cťou. Som hrdý na tento tím. Ľudia nevedia o niektorých veciach, ktorými sme si museli prejsť. Je to zložitá sezóna, no vedenie klubu aj hráči v nej urobili maximum. Škoda, že sme nešli ďalej."

Prečítajte si aj

Elitný slovenský tandem nezvládol play-off, prípravu na MS môže odštartovať kvarteto útočníkov

Petráš aj Čacho prišli do trenčianskej Dukly pred sezónou 2022/2023. Od prípravného obdobia sa zaradili k lídrom tímu a vysoký herný štandard potvrdzovali po celú sezónu. Petráš zažil životnú sezónu, v ktorej nazbieral 43 kanadských bodov a strelil 28 gólov - dvakrát viac než druhý v poradí strelcov tímu legionár Joakim Thelin. "Nečakal som, že by to takto mohlo vyzerať. Už mi ostáva len to ďalej potvrdzovať a možno sa niekam posunúť. Uvidíme, čo bude. Ďakujem veľmi pekne za príležitosť, ktorú som predtým inde nedostal. V Trenčíne mám opciu, takže uvidíme, ako sa dohodneme," poznamenal najproduktívnejší Trenčan o svojej budúcnosti.

Prečítajte si aj

Pred 25 rokmi zasiahla slovenský hokej obrovská a záhadná tragédia

Druhý v tímovej produktivite Čacho za ním zaostal o 5 bodov. Podobne ako vlani v Prešove, aj tentoraz pokračoval v kariérnom progrese, ktorý zvýraznili aj reprezentačné štarty. "Sezóna mi vyšla, ale vymenil by som to za tímový úspech," nezaprel tímového ducha. Vypadnutím Trenčína z play off sa však pre Čacha, a možno ani Petráša, ešte sezóna neskončila. "Pravdepodobne pôjdem do reprezentačného kempu, v ktorom sa budem snažiť hrať čo najlepší hokej. Urobím všetko pre to, aby som si sezónu čo najviac predĺžil," poznamenal Čacho, ktorého meno sa počas sezóny viackrát objavilo v súvislosti so záujmom klubov českej extraligy. "Počul som to aj ja, ale povedal som si, že to budem riešiť až po sezóne. V Trenčíne mám zmluvu aj pre ďalšiu sezónu, takže uvidíme. Mám ponuku z Česka, ale zatiaľ to neriešim," uviedol Čacho.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články