Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mladíci z Orange 20 po nájazdoch dobyli košickú Steel arénu!

Vo vloženom extraligovom zápase zvíťazili hokejisti HK Orange 20 na ľade úradujúceho majstra HC Košice 4:3 po samostatných nájazdoch.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC Košice - HK SR 20 3:4 pp a sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 3. Chovan (Štrbák, Cebák), 31. Hrnka (Bartánus), 59. Bartánus (Rachůnek) - 15. Sukeľ (Petráš, Skalický), 34. Petráš (Kabáč, Skalický), 35. Sukeľ (Koyš), rozh. sam. náj. Koyš. Rozhodovali: Jura - Bogdaň, Rovenský, vylúčení na 2 min: 8:7, navyše Štrbák (Košice) 10 min. za nešp. správanie, presilovky 0:1, oslabenia: 0:1, 2995 divákov.

V 3. minúte najskôr Češík neuspel v krátkom úniku, no o pár sekúnd neskôr sa po výbornej prihrávke Cebáka nemýlil Chovan - 1:0. Úvodný gól domácich až príliš upokojil. Hostia umne bránili a do vyložených príležitostí súpera nepúšťali. Mladíkom vyšla v 15. minúte pohľadná ofenzívna akcia a po prihrávkach Skalického a Petráša sa zblízka presadil Sukeľ - 1:1. Tesný náskok mohol domácim vrátiť v 17. minúte Jenčík, no v dobrej pozícii nenamieril presne.

Štastie stálo pri mladíkoch aj v úvode druhej časti, keď Rachůnek v nájazde dvoch proti jednému trafil len žŕdku. Druhý gól nepriniesla ani pekná kombinácia domácich v 28. minúte, na konci ktorej bola strela Philippa. V 31. minúte mladíci nedokázali dostať puk von z vlastného pásma a po prihrávke Bartánusa zblízka skóroval Hrnka - 2:1. Už o pár sekúnd neskôr mohol vyrovnať Lapšanský, ale brankára Okoličányho z trestného strieľania neprekvapil.

Hráči HK Orange vyrovnali v 35. minúte, keď Petráš v presilovke usmernil puk za Melicherčíka. Za spontánneho aplauzu divákov pridali hostia tretí gól už o 55 sekúnd. Vo vlastnom oslabení zakončil únik dvojice Koyš - Sukeľ druhý menovaný - 2:3. Zverenci Ernesta Bokroša mohli pridať ďalší gól v presilovke o dvoch hráčov v 37. minúte, no Koyš v sľubnej príležitosti neuspel.

V tretej časti sa Košičania snažili o vyrovnanie, no viackrát sa museli mať na pozore. Mladíci držali tesný náskok aj po 52. minúte, v ktorej nebezpečne strieľal Bartánus. Prehru domácich v riadnom hracom čase však odmietol práve Bartánus, ktorý počas power play domácich dorazil strelu Rachůneka.

V predĺžení mohol o víťazstve hostí rozhodnúť Koyš, ale zblízka Melicherčíka neprekonal. Počas päťminútového predĺženia sa hralo viac pred brankárom hostí Okoličánym, no ten zmaril viacero pokusov Košičanov. V samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve hostí kapitán Koyš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články