Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Kelemen s ďalším štartom, výborný výkon Haláka

NEW YORK - Slovenský hokejista Miloš Kelemen si v noci na pondelok pripísal svoj tretí štart v zámorskej NHL. Jeho Arizona zdolala Minnesotu 5:4 po predĺžení. V akcii bol aj Jaroslav Halák, jeho tím New York Rangers prehral na ľade Pittsburghu 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár predviedol 32 úspešných zákrokov.
Zdroj: 44271
Zdieľajte:

Kelemena povolali Coyotes z farmy do prvého tímu tesne pred stretnutím s Wild. Nastúpil prvýkrát od 4. marca, tréner ho zaradil na krídlo štvrtej formácie. Odohral vyše 6 minút a v 2. tretine si odsedel menší trest za držanie. Prezentoval sa aj mínusových bodom a jednou zblokovanou strelou. Aj po svojom treťom zápase v profilige naďalej čaká na prvý kanadský bod.

Prečítajte si aj

TEL: Michalovce si vynútili piaty zápas, o všetkom sa rozhodne v utorok

Halák dostal v bránke Rangers príležitosť prvýkrát od 3. marca a zaznamenal štvrtú prehru za sebou. Proti Pittsburghu mal 91,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Smerovalo na neho 35 striel, z ktorých zneškodnil 32. Rangers dvakrát stiahli najtesnejšie manko, o víťazstve "tučniakov" napokon rozhodol v presilovke Kris Letang.

Prečítajte si aj

Finále ženskej extraligy obstarajú hráčky dvoch tradičných bášt

Halákov krajan Tomáš Tatar nastúpil opäť v prvej formácii New Jersey a proti Caroline odohral vyše 13 minút. Počas nich sa prezentoval jednou strelou. Devils zvíťazili 3:0 najmä zásluhou troch bodov Jacka Hughesa (1+2) a brankára Víteka Vaněčeka, ktorý zneškodnil všetkých 32 striel hostí. Devils zvíťazili v treťom zápase za sebou a v tabuľke Východnej konferencie sa bodovo dotiahli práve na priebežne druhú Carolinu.

Prečítajte si aj

VIDEO Dávid Gríger dostal dištanc. Fanúšikovia sa proti tomuto rozhodnutiu búria

Slovenský obranca Erik Černák odohral proti Winnipegu 19 minút, pri domácej prehre 2:3 nebodoval. Jets zdolali Tampu Bay aj v druhom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne.

Prečítajte si aj

Veľká hokejová oslava: Marián Hossa sa rozlúči s kariérou


NHL - výsledky:
Detroit - Boston 5:3

Pittsburgh - New York Rangers 3:2 pp /HALÁK (Rangers) vykryl 32 z 35 striel/

New Jersey - Carolina 3:0

St. Louis - Vegas 3:5

Tampa Bay - Winnipeg 2:3

Calgary - Ottawa 5:1

Anaheim - Nashville 4:5 pp

Arizona - Minnesota 5:4 pp

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články