Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktovie, ako to dopadne, lebo s mnohými vecami nie som spokojný. Ozýva sa z Popradu pred sériou proti Nitre

POPRAD - Hokejisti HK Poprad aj HK Nitra si chcú v sérii kvalifikácie o štvrťfinále play-off extraligy napraviť dojem z nevydarenej základnej časti. Siedme miesto Popradčanov a aj desiate Nitry je pod ambíciami klubov, ktoré sa v nedávnej minulosti dostali do finále.
Zdroj: 44556
Zdieľajte:

V kádri Popradu nastalo počas sezóny viacero zmien, okrem nemalého hráčskeho pohybu zohrali rolu aj dlhodobé zranenia popradských srdciarov Daniela Brejčáka a Dávida Skokana. K klube sa odhodlali aj k trénerskej zmene, keď Martina Hrnčára nahradil Peter Mikula. Ani on nedokázal tím dostať na vyššiu ako 7. priečku po základnej časti.

Prečítajte si aj

Trénerský súboj v kvalifikácii. Najmladší vyzve "najpevnejšieho"

"Naše umiestnenie nehodnotím optimisticky. Poprad má dobré meno v extralige a pohybovať sa na týchto priečkach nie je pre klub dobré. Väčšinu času sme síce bojovali o šieste miesto, ale pohybovali sme sa na ôsmom alebo deviatom mieste, čo je veľké sklamanie. Nesplnili sme cieľ a preto ideme bojovať o postup do štvrťfinále. Ktovie, ako to dopadne, lebo s mnohými vecami nie som spokojný," uviedol Mikula pre hkpoprad.sk.

Prečítajte si aj

Rodinné dôvody? Spartak uvoľnil februárovú posilu bez uvedenia detailov

Popradčania vyhrali štyri z uplynulých šiestich zápasov, no ani to im napokon nestačilo na priamy postup do štvrťfinále. Za šiestou priečkou, ktorú obsadili Nové Zámky, zaostali o päť bodov. Podľa kapitána Patrika Svitanu začal tím hrať v závere základnej časti hokej, akým chce uspieť aj v predkole play off. "Aj na konci základnej časti boli naše výsledky kolísavé, ale to je už za nami a musíme sa pozerať dopredu na to, čo nás čaká. Máme dobré mužstvo, ktoré vie hrať hokej, na ktorý sa dá pozerať. Teraz nastáva čas ukázať každému, kto nás zatracoval, že postúpime do play off," uviedol Svitana.

Prečítajte si aj

Ligová rada odmietla sťažnosť Nitry. Corgoni až po roku dostali za pravdu

Odlišný priebeh základnej časti majú za sebou hráči HK Nitry. Tím, ktorý sa v uplynulej sezóne dostal až do finále, nezachytil úvod sezóny a po sérii 13 prehier bol v decembri na poslednej 12. priečke. Po príchode osvedčeného trénera Antonína Stavjaňu, ktorý nahradil Normundsa Sejejsa, sa výsledky zlepšili a tím sa vyhol zostupu. V záverečnom zápase základnej časti stačilo Nitre neprehrať domáci duel s Liptovským Mikulášom o viac než jeden gól. To sa jej po výsledku 0:1 aj podarilo a útočník Jozef Baláž verí, že z tímu opadne stres a pozitívne sa to prejaví aj na výsledkoch.

Prečítajte si aj

Tipos extraliga s novým rekordom. Slovanista bol na čele od sezóny 1998/99

"Bolo tam napätie, hrali sme do posledného zápasu, do posledného gólu. Napokon sme veľmi radi, že sme postúpili. Opadla z nás nervozita a to je dobre. V prvom rade sme šťastní, že sme sa zachránili v lige, to nás môže nakopnúť. Vyraďovacie boje sú príjemný bonus. Môžeme v nich prekvapiť," uviedol Baláž pre TASR.

Prečítajte si aj

Kritika Ernesta Bokroša po súboji v Nitre. Keby nerozhodovali páni Baluška a Štefík, zápas sa nedohrá

Pre Nitru a Poprad pôjde o tretiu konfrontáciu v play-off v extraligovej histórii. Nitra zvíťazila v oboch prípadoch - vo štvrťfinále pred šiestimi rokmi 4:0 na zápasy a v rovnakej fáze pred rokom 4:3. Baláž si uvedomuje, že Popradčania majú Nitre čo vracať. Vo vlaňajšom štvrťfinále viedli nad Nitrou 3:2 na zápasy, no doma nespečatili postup, ale prehrali 1:3 a napokon neuspeli ani v rozhodujúcom siedmom dueli (1:3). "Veru, majú nám čo vracať. Je to ťažký súper a očakávam vyrovnané zápasy. Rozhodovať budú maličkosti. Verím, že my si zo základnej časti prinesieme to, čo nás zdobilo najmä v januári, keď sme sa dostali na víťaznú vlnu. Je to najmä súdržnosť a skutočnosť, že sme sa dokázali zomknúť, keď to bolo treba. Popri tom nás podporil výborným výkonom brankár. Verím, že to tak bude aj tentokrát," dodal Baláž.

Pozrite si aj

VIDEO Keď je niekto jednoduchší, nemôžem padnúť na jeho úroveň, tvrdí o Nemčíkovi hráč Nitry
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články