Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO NHL: V zámorí padol gól od brankára, v akcii aj Slováci

NEW YORK- Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar si v noci na nedeľu pripísal v zámorskej NHL  asistenciu. New Jersey aj vďaka tomu hladko zdolalo Philadelphiu 7:0. Obranca Martin Fehérváry prispel k víťazstvu Washingtonu nad New Yorkom Rangers 6:3 taktiež asistenciou. V bránke “jazdcov” nastúpil v tretej tretine Jaroslav Halák. Najzaujímavejší moment sa odohral vo Vancouveri, kde brankár Bostonu spečatil gólom víťazstvo Bruins 3:1.
Zdroj: 44499
Zdieľajte:

Ullmark sa v power play Canucks zmocnil puku a parádnou strelou cez celé klzisko trafil 48 sekúnd pred koncom opustenú bránku. Švéd sa medzi strelcov zapísal ako trinásty brankár v základnej časti NHL, ale len ôsmy, ktorý skóroval strelou do súperovej bránky. Naposledy strelil v profilige spomedzi brankárov gól Pekka Rinne v drese Nashvillu 9. januára 2020 v zápase proti Chicagu. Ullmark zaznamenal 26 zákrokov, Boston vyhral šiesty zápas za sebou. “Hneď ako som vystrelil sa na mňa vrhli traja spoluhráči. Nič som nevidel, nič som nepočul, len som zrazu pochopil, že puk smeruje do bránky,” povedal Ullmark pre nhl.com.

Pozrite si aj

VIDEO Rozhodca vylúčil jedného slovanistu. Irónia sa nevyplatila jeho kolegovi

Na triumfe Washingtonu nad Rangers sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami podieľal Jevgenij Kuznecov, jeho spoluhráč T.J. Oshie mal bilanciu 2+1. Capitals zastavili sériu prehier, ktorá trvala šesť zápasov. Fehérváry sa podieľal na piatom góle Washingtonu, ktorým Kuznecov v závere druhej tretiny zvýšil na 5:1. Slovenský obranca bodoval v druhom zápase za sebou, v 49 zápasoch má bilanciu 4+8. Na ľade bol 19 a pol minúty, mal aj plusový bod a jednu strelu. Jaroslav Halák vystriedal po druhej tretine v bránke hostí Rusa Igora Šesťorkina, ktorý dostal päť gólov z 22 striel, slovenský brankár inkasoval v záverečnej dvadsaťminútovke z piatich striel iba raz.

Prečítajte si aj

Putin sa vážne prepočítal, vraví Kanada. Je to prejav slepej rusofóbie, odkazujú Rusi

V drese Devils sa do streleckej listiny zapísalo sedem rôznych hráčov, Tatar sa podieľal na záverečnom góle Nathana Bastiana v 57. min. Slovenský útočník odohral rovných 14 minút, zaznamenal tri plusové body a raz strelou ohrozil bránku súpera. V 59 zápasoch má bilanciu 13+21. Prvý shutout v NHL zaznamenal Akira Schmid, ktorý chytil 23 striel, Dawson Mercer skóroval v šiestom zápase za sebou.
Tampa Bay bez potrestaného obrancu Erika Černáka zvíťazila v Detroite 3:0. V bránke Lightning zažiaril Andrej Vasilevskij, ktorý zlikvidoval 45 striel a zaznamenal jubilejný 30. shutout v NHL.

Pozrite si aj

VIDEO Bola Nitra poškodená v Prešove? Klub zverejnil záznam z inkriminovaného okamihu

NHL - výsledky:
Washington - New York Rangers 6:3 /FEHÉRVÁRY 0+1 - HALÁK chytal 20 minút, inkasoval jeden gól z 5 striel/

Columbus - Edmonton 6:5

Detroit - Tampa Bay 0:3

New Jersey - Philadelphia 7:0 /TATAR (New Jersey) 0+1/

Montreal - Ottawa 2:5

Carolina - Anaheim 2:3

Vancouver - Boston 1:3

St. Louis - Pittsburgh 2:3 pp

Colorado - Calgary 4:1

Vegas - Dallas 2:3 pp a sn

San Jose - Chicago 3:4 pp a sn

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články