Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hráči z hokejovo exotických krajín, ktorí si zahrali na Slovensku

BRATISLAVA - Legionárov je na Slovensku veľa. V našom článku Vám však prinášame hokejových „exotov", ktorí sa na Slovensku zahrali.
Zdroj: 29498
Zdieľajte:

Začíname jediným Austrálčanom, ktorí v krajine pod Tatrami pôsobil. Peter Matus má pôvod aj v Južnej Afrike a na Slovensku si zahral v rokoch 2003 až 2007. Prešiel si mládežníckymi tímami Ružinova Bratislava a HKM Zvolen. V senioroch mu dala priestor Detva, za ktorú v sezóne 2006/2007 odohral 20 duelov s bilanciou 2+0.

Prečítajte si aj

Prvoligový zástupca ulovil trojicu hráčov z poľskej súťaže

Zástupcov v tomto článku bude mať aj Španielsko. V posledných troch sa v druhej najvyššej súťaži mihli Paul Cerda a Luis Gimenez. Prvý menovaný dostal šance Martine, Brezne aj Dubnici, ale nikde nebodoval. Gimenez zas odohral 7 duelov v Martine, ale kvôli zraneniu tím opustil. Získal však 5 kanadských bodov.

Pozrite si aj

VIDEO Jedlička skúsil Demitrovku, skončilo to nečakane

Krátku anabázu na Slovensku má za sebou aj Artyom Tkachenko. Tento moldavský hokejista sa však v krajine pod Tatrami dlho neohrial. Na skúške neuspel v Martine, dva štarty si pripísal v prvoligovom Brezne.

Prečítajte si aj

Legionár Košíc dostal slovenské občianstvo

Jediným gréckym hokejistom, ktorý si zahral na Slovensku, je Marius Konstantinidis. Dnes už zosnulý, bývalý hokejista, ktorý mal aj naše občianstvo, si vyskúšal dresy Slovana Bratislava, Spišskej Novej Vsi aj Zvolena.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolenčania uspeli aj napriek zraneniu brankára, čo je s Patersonom?

Hoci má ruské meno, Rusom nie je. Kristian Afanasyev si v uplynulom ročníku zahral našu najvyššiu súťaž za Nové Zámky. Tento hokejista sa narodil v Mexiku, ale mládežnícke roky prežil v Rusku. V súčasnosti je hráčom Kunlunu Red Star.

Prečítajte si aj

Blíži sa návrat Ruska a Bieloruska na majstrovstvá sveta?

Eliezer Sherbatov. Meno tohto hokejistu si pamätajú azda všetci priaznivci bratislavského Slovana počas pôsobenia v KHL. Tento reprezentant Izraelu si však zahral aj v našej najvyššej súťaži, keď mu šancu dali Košice.

Prečítajte si aj

Keď si Slovinec podmanil Slovensko

Aj Mike Dalhuisen je dobre známym hráčom pre hokejových priaznivcov. Holandský zadák bol veľmi obľúbeným a obliekol si dresy Michaloviec a Popradu. V súčasnosti pôsobí v Bolzane.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hokejovysvet.sk, eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články