Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Poškodili rozhodcovia Popradčanov v Bratislave? Mikula: Slovan si cením, no mrzí ma záver

BRATISLAVA - Hokejisti HC Slovan Bratislava triumfovali aj v druhom domácom zápase v tejto sezóne nad HK Poprad. V nedeľňajšom stretnutí 34. kola Tipos extraligy rozhodol o víťazstve 5:4 po predĺžení domáci Carl Ackered.
Zdroj: 44298
Zdieľajte:

Švédsky obranca skóroval v 62. minúte počas presilovej hry 4 na 3. "Dva body zo zápasu nás tešia. Bol to podľa mňa taký play off duel. Mrzí však to vylúčenie, pretože päťminútová presilovka je dlhá a ťažko sa to bráni," povedal Ackered, ktorý sa presadil po šiestich stretnutiach a zaznamenal svoj štvrtý gól v sezóne.

Prečítajte si aj

Na Slovensku nechcený Fín sa upísal úradujúcemu majstrovi pri Baltskom mori

Popradčania síce prehrávali 1:3 aj 2:4, ale nakoniec sa vrátili do zápasu a získali bod. Dôležitým okamihom tretej tretiny bolo vylúčenie domáceho kapitána Michala Sersena za faul na Patrika Svitanu. "Kamzíci" dokázali streliť počas presilovej hry dva góly. "Zle som sa otočil pri mantineli. Sersen ma dohral, ale viem, že to tak určite nechcel. Rozhodcovia to označili ako faul a mohli sme z toho vyťažiť. Presilovka nás nakopla a vrátili sme sa späť do duelu," uviedol kapitán Popradu, ktorý vyrovnal na 4:4.

Pozrite si aj

VIDEO Genialita v priamom prenose: Mladík Trenčína predviedol lakrosový gól

"Kamzíci" bodovali v piatom z uplynulých šiestich duelov a priblížili sa k piatemu miestu. Na Nové Zámky strácajú len štyri body. "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, za stavu 1:1 sme mali prečíslenie dvaja na jedného, ale Dávid Skokan trafil žŕdku. Možno keby sme sa dostali opäť do vedenia, mohol tento zápas vyzerať inak. Všetko je však za nami a musíme sa pozerať dopredu. Myslím si, že sme boli o trocha lepší ako Slovan. Oba tímy však predviedli dobrý hokej a máme sa od čoho odraziť. Musíme nadviazať na tieto posledné zápasy a určite sa posunieme vyššie," skonštatoval Svitana.

Prečítajte si aj

Hradec Králové buduje káder na ďalší ročník. Súčasťou kontroverzný gólman aj veľké priezvisko

Obhajca titulu vďaka triumfu zvýšil náskok na čele tabuľky pred druhým Zvolenom na tri body. Slovan uspel po dvoch domácich prehrách aj keď za dva body. "Zápas bol veľmi dobrý, hrali proti sebe kvalitné mužstvá. Ceníme si víťazstvo, ale mrzí nás stratu bodu, keďže sme dostali dva góly v oslabení. Mohli sme to lepšie ubrániť, no tešíme sa z triumfu," povedal Samuel Takáč, ktorý vyzdvihol aj atmosféru. Duel bol určený pre deti a na zimný štadión prišlo 5543 divákov. "Bola super atmosféra, veľmi dobrá akcia. Dúfam, že sa to bude konať častejšie aj po celom Slovensku," povedal 31-ročný domáci útočník.

Prečítajte si aj

Žilina si vypýtala hráča Prešova, Poprad sťahuje svojho mladíka z hosťovania

Slovan po dvoch prehrách, v ktorých zaznamenal len dva presné zásahy zabral v útoku a po piatich góloch si pripísal v tejto sezóne tretie víťazstvo nad Popradom. "Bol to atraktívny zápas pre divákov a naši hráči konečne cítili energiu, pretože prišlo do hľadiska viac ľudí. Myslím si, že mužstvo nechalo na ľade všetko. Možno rozhodli tie oslabenia v závere, v čom sme dobrí, ale v tomto zápase sme dostali na konci dva góly. Dôvod bol, že sme nedokázali vyhrať vhadzovania počas oslabení. Našťastie v predĺžení sme boli šťastnejší a dokázali sme sa presadiť. Vážime si každé víťazstvo," povedal tréner domácich Ján Pardavý.

Prečítajte si aj

Prešov už nepočíta s rodákom. Šikovný krídelník bude bojovať o elitnú súťaž

Popradčania sa po inkasovanom góle rozčuľovali, pretože podľa nich ich hráč bol dlhšie na trestnej lavici ako mal byť. "Slovan si vysoko cením, no mrzí ma ten záver. Oni si dovolia pustiť časomieru o 9 sekúnd neskôr. Mali sme puk, vyhodili sme ho, signalizoval som to aj rozhodcovi, že nepustili čas, zakýval mi, že to registruje. Dostali sme gól a môžem len blahoželať súperovi," povedal kouč hostí Peter Mikula, ktorého doplnil Svitana: "Vraj desať sekúnd nešiel čas, preto sme sa rozčuľovali. Chceli sme, aby sa išli rozhodcovia pozrieť na video a možno by sme nedostali takýto gól. Je to však za nami, vezieme si z Bratislavy bod, no možno sme si zaslúžili aj dva alebo tri."

Pozrite si aj

VIDEO Regenda zhodil rukavice, ale nezbil provokatéra. Na konci ho vysmial

Mikula bol však spokojný aj s nerozhodným výsledkom po 60 minútach: "Zápas bol pre divákov atraktívny, pretože výsledok sa prelínal zo strany na stranu. Najprv sme znížili na rozdiel jedného gólu, potom sme vyrovnali. Obe mužstvá podávajú kolísavé výkony, preto bol aj ten zápas, kto z koho. Slovan sa síce snažil na domácom ľade o nátlakovú hru, ale dokázali sme sa im vyrovnať. Nemôžem hráčom nič vyčítať, pretože mali veľkú snahu. Siahali sme k viacerým bodom, teší nás však aj jeden."

Prečítajte si aj

Spišiaci ulovili veľkú rybu. Po desiatich rokoch sa doma predstaví úradujúci šampión krajiny
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články