Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo sa chystá v Nitre?

NITRA - Hokejisti Nitry sa po domácom víťazstve 4:3 nad Liptovským Mikulášom vzdialili poslednému Prešovu na rozdiel štyroch bodov. "Corgoni" sa v piatok dokázali dotiahnuť na desiatych Liptákov, ktorí majú o päť bodov viac. Výborný zápas odohrali obranca domácich Luke Green, ktorý zaznamenal tri body (1+2). Pozápasovou témou bolo končiace sa hosťovanie brankára Libora Kašíka, ktorý však zrejme zotrvá pod Zoborom do konca sezóny.
Zdroj: 44093
Zdieľajte:

Nitrania položili základ úspechu v úvodnej desaťminútovke, keď po góloch Adama Sýkoru a Lukea Greena odskočili o dva góly. Práve kanadský obranca odohral azda najlepší duel v drese Nitry od príchodu v závere uplynulého roka. "Mám veľmi rád, keď hrám veľa a môžem tímu pomôcť zvíťaziť. Bol to strhujúci zápas. Musíme ešte vylepšiť fázu hry, v ktorej vyhrávame. Odkedy som prišiel je o mňa výborne postarané, diváci, spoluhráči, celá organizácia, všetci sú skvelí. Zlepšujeme sa, máme za sebou skvelý mesiac, avšak to najlepšie ešte len príde," uviedol autor gólu a dvoch asistencií. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bol zároveň najvyťažovanejší hráč domácich, keď odohral 25:34 min.

Pozrite si aj

VIDEO Zvláštny okamih v šlágri kola, ktorý sa prerušil na 20 minút: Huntebrinker a Sideroff ostali v šoku

Hostia v zápase znížili na 1:2, 2:3 aj 3:4, napokon však nebrali spod Zobora ani bod. Mrzieť ich môže najmä premárnená päťminútová presilová hra po vylúčení Filipa Bajteka. "Myslím si, že za dnešný výkon sme si nezaslúžili vyhrať. Bol to piaty zápas vonku, o to dôležitejší, že sme hrali s Nitrou prakticky o šesť bodov. Prvé dve tretiny nespĺňali kritériá toho, čo je schopné toto mužstvo hrať. Nitra bola omnoho aktívnejšia, emotívnejšia. U nás akoby prevládalo uspokojenie z dobrých výsledkov. V tretej tretine sme sa konečne vrátili k lepšiemu hernému prejavu, ale osobnou nedisciplinovanosťou a zbytočnými vylúčeniami a zle hranými presilovkami, sme si zápas prehrali," povedal asistent trénera Liptovského Mikuláša Martin Hrnčár.

Prečítajte si aj

Žilina si vypýtala hráča Prešova, Poprad sťahuje svojho mladíka z hosťovania

Nitrania sa vďaka zisku troch bodov a prehre Prešova s Trenčínom vzdiali od dna tabuľky na rozdiel štyroch bodov. Medzi opory tímu sa v decembri zaradil brankár Libor Kašík, ktorý je v Nitre na mesačnom hosťovaní z českého Zlína, ktoré sa blíži ku svojmu koncu. V kuloároch sa však hovorí, že český brankár zotrvá v Nitre do konca sezóny. "Som rád, že sme získali tri body. Samozrejme, prial by som si, aby som mohol zostať v Nitre. V prvoligovom Zlíne to nefungovalo, bol som tam totiž veľmi dlho a nemal som už čo klubu dať. V Nitre sa môžem viac zdokonaľovať a byť lepší. Fakt si prajem, aby sme ligu v Nitre zachránili. Je to však ešte dlhá cesta. Je pred nami dvanásť zápasov, čo je veľa i málo. Nemôžeme zaváhať, preto tieto body majú cenu zlata," povedal tridsaťročný Čech, ktorý naznačil svoje zotrvanie aj na pozápasovej ďakovačke fanúšikom, keď rukami vyzdvihol logo na drese: "To sú také skryté inštrukcie. Nechcem však prezrádzať niečo, čo by mali zverejniť samotné kluby."

Pozrite si aj

VIDEO Absolútne neférová pästná výmena na Slovane: Obranca tĺkol ako nepríčetný

Prečítajte si aj

NHL: Miloš Kelemen dohral
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články