Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dominik Jendek si robil žarty zo Skokana a doplnil: Bol to bolestivý duel

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Banskej Bystrice sa po nedeľnej výhre v 32. kole Tipos extraligy nad Popradom 4:3 posunuli na siedmu priečku v tabuľke práve cez svojho súpera a priblížili sa na rozdiel dvoch bodov k šiestemu miestu, ktoré zaručuje priamy postup do štvrťfinále play-off. Hokejisti spod Urpína nastúpili netradične v modrých retro dresoch a tie im priniesli šťastie v podobe zisku troch dôležitých bodov.
Zdroj: 44243
Zdieľajte:

Aktéri duelu sa totiž zhodli, že išlo o takzvaný šesťbodový zápas, keďže mužstvá sú priamymi konkurentmi o účasť v prvej šestke tabuľky. "Bol to dôležitý zápas, preskočili sme Poprad v tabuľke, za čo sme veľmi radi. Bol to veľmi ťažký duel, bolestivý, ale zvládli sme ho. Chceme vyhrávať čo najviac zápasov a dostať sa priamo do play-off," netajil po stretnutí Dominik Jendek.

Prečítajte si aj

Pardavý berie zlyhanie Slovana na seba: Treba sa k tomu postaviť chlapsky, je nepríjemné hrať v takom prostredí

Útočník Banskej Bystrice strelil štvrtý víťazný gól, na ktorý mu paradoxne prihral popradský hráč a jeho kamarát Dávid Skokan. Po zápase s ním hovoril: "Poznám ho už veľmi dlho, aj otec s ním hrával, hneď po zápase som mu poďakoval za peknú prihrávku. Zasmial sa na tom tiež, bolo to zábavné. Tak trošku sa ´zadarilo´, mal som také tušenie, že by mohol prísť puk do toho priestoru, kde som operoval, prečítal som to a som rád, že mi to tam padlo."

Pozrite si aj

VIDEO Absolútne neférová pästná výmena na Slovane: Obranca tĺkol ako nepríčetný

Dôležitý bol aj tretí gól Banskej Bystrice na 3:2. O ten sa postaral Dávid Šoltés. Ani on na pozápasovom brífingu s médiami neskrýval spokojnosť: "Sme veľmi radi za tieto tri body. Bol to veľmi náročný zápas. Bojujeme o priamy postup do play-off, aby sme sa dostali do prvej šestky. Škoda iba, že Poprad dokázal vyrovnať v druhej tretine na 2:2, ale ukázala sa sila nášho tímu. Dali sme následne dva góly a hoci sme inkasovali ešte tretí, tak zápas sme napokon zvládli a vyhrali ho."

Prečítajte si aj

Slovák vystriedal Slováka. Daniel Babka akceptoval ponuku poznaného klubu

Banskobystričania dohrávali po zranení kapitána Ivana Ďatelinku takmer polovicu zápasu na päť obrancov, čo bolo obzvlášť náročné. "Nebolo to ľahké najmä v obrane, dohrávali to piati naši beci, ale popasovali sa s tým výborne. Pomaly sa to vyvíja dobre, získavame silu na našu stranu. Dúfam, že nám to takto pôjde čo najdlhšie," podotkol Šoltés, ktorý si pochvaľoval aj netradične modré retro dresy: "Teší nás, že sme vyhrali v týchto dresoch. Sú veľmi pekné a pomohli nám k trom bodom."

Prečítajte si aj

VIDEO Zomrel veľký bitkár NHL. Pred dvadsiatimi rokmi sa dostal do konfliktu aj so Zdenom Chárom
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články