Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra suverénne vedie, Tomáš Klíma zaistil Martinu dva body!

V dnešných zápasoch sme nevideli priveľa vsietených gólov, no o to obetavejšie sa o každý puk bojovalo. Jednoznačne sa bolo na čo pozerať. Ako teda dopadli jednotlivé celky?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Nitra - HK Poprad 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 12. Novák L. (Štümpel), 49. Slovák (Bednár), 52. Boltun (Hvila), 56. Pupák (Štefanka,Mezei)

Úvod zápasu bol rezký, oba celky si v priebehu desiatich minút zahrali po jednej presilovej hre. Skóre stretnutia však nebolo otvorené počas nich, úvodný gól totiž padol až v 12. minúte. Domácich poslal do vedenia Lukáš Novák. Následne mohli nitrianski diváci v krátkom slede vidieť päť vylúčení, posledné dve zapríčinil ,,nežný" súboj medzi Henrichom Ručkayom a Brejčákom, ani jeden z nich totiž nepoužil svoju päsť. Po bezgólovej prostrednej časti plnej sľubných šancí na oboch stranách nasledovala na góly bohatá záverečná tretina. Po tom, čo Kostúrovi vypadol puk, Marek Slovák využil príležitosť a doťukol ho späť do brány. Novú nádej pre ,,kamzíkov" rozdúchal presný zásah Petra Boltuna. Nanešťastie to bolo posledný raz, kedy Nitra inkasovala. Do konca stretnutia ukočírovala skóre na konečných 3:1 gólom Miroslava Pupáka z 56. minúty.

Utorková prehra proti Martinu prekvapila nejedného Nitrana. Množstvo fanúšikov však predpokladalo, že zápas o prvé miesto sa odohrá vo štvrtok proti 20-tke. Mali pravdu. Dnešným víťazstvom si Nitra prvú priečku iba upevnila. Popradu sa v posledných zápasoch moc nedarí. Košice, ktoré dokázal po enormnom úsilí dobehnúť, mu opäť unikajú. Aktuálny náskok činí 8 bodov.

HC 05 Banská Bystrica - HKM Zvolen 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Góly: 9. Hudec (Hudáček,Cohen), 17. White (Biro), 50. Brabenec (Hraško)

V úvode zápasu na seba upozornil Libor Hudáček, ktorému sa po výmene do Bystrice darí priam skvelo. Tento raz sa asistenciou podieľal na úvodnom góle ,,baranov", jeho prihrávku zúžitkoval Michal Hudec. Dvojgólové vedenie zaistil svojmu tímu Američan Patrick White. Rovnako ako v Nitre, aj v Banskej Bystrici nevideli diváci počas druhej tretiny žiadny gól. Zvolen sa gólovo prebudil až v závere zápasu, čo sa v konečnom dôsledku ukázalo ako príliš neskoro. Jediný gól hostí vsietil za bystrického brankára Kamil Brabenec.

Ak by sa dnes Zvolenu podarilo vyhrať v riadnom hracom čase, tabuľkovo by sa vyrovnal práve Banskej Bystrici. Opak bol však pravdou a vyhral druhý menovaný. ,,Barani" sa vďaka tomu dostali na ,,bronzovú" priečku, z ktorej zosadili Poprad.

Dukla Trenčín - HC Košice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 11. Češík (Phillip), 12. Gašparovič (Šišovský,Petrovický), 35. Sojčík (Stupka,Cebák), 39. Hrnka (A. Jánošík), 59. I. Rachunek

Rovnako ako ostatné dnešné zápasy, aj ten v Trenčíne bol bohatý na vylúčenia. Prítomní hokejisti si zahrali až tri, kým skóre zápasu v 11. minúte otvoril skóre duelu ,,oceliar" Matej Češík. O necelých 41 sekúnd sa stav opät vrátil do vyrovnanej polohy zásluhou Jakuba Gašparoviča. Aktivitou sršiace Košice zatlačili domácich najmä v priebehu prostrednej 20-minútovky dvoma presnými zásahmi. Najkôr potrestal chybu v trenčianskej rozohrávke Peter Sojčík, neprestriedanú ,,päťku" vytrénoval Tomáš Hrnka. Posledný hráč, ktorý (obrazne povedané) vymietol bránu Dukly bol Ivan Rachunek, ten si na svoje konto pripísal technický gól.

Dnešné víťazstvo znamená pre Košice novú odrazovú rampu. Na čele tabuľky sa totiž usadila Nitra, ktorú budú chcieť silou mocou dohnať. Trenčín sa o stratu miesta nemusí báť, stíhajúce Piešťany dnes po nájazdoch prehrali v Martine, zmena na 6. priečke sa dnes nekoná.

HC 36 HANT Skalica - MšHK DOXXbet Žilina 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 4. Novotný (Hudec), 24. Drábek (Drevenák), 55. Štumpf (Školiak,Jurík), 57. Drábek (Ďurkech)

Skóre zápasu otvorili hostia pomerne skoro. Vo vlastnom oslabení sa dokázal presadiť šikovný Štepán Novotný, ktorý blafákom prekonal domáceho gólmana. ,,Vlci" navýšili svoj náskok na začiatku 2. tretiny z hokejky Jakuba Drábka. Skalica vsietila svoj prvý gól až v záverečnej časti stretnutia. Strelou z voleja vyškolil Križana Daniel Štumpf. O necelé dve minúty využil presilovku žilinský Jakub Drábek a rozhodol tak dnešný súboj v prospech hokejistov spod Strečna.

Žilina dnešným víťazstvom odskočila Skalici o ďalší kúsoček, súčasný náskok činí 5 bodov. Na chvoste tabuľky sa urputne bojuje. Veď oba celky dokázali v minulých zápasoch zdolať ťažkých favoritov. Uvidíme, kto nakoniec tento súboj prehrá.

ŠHK 37 Piešťany - MHC Mountfield Martin 1:2sn (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Góly: 9. Pašek (Kutálek,Šedivý), 55. T. Klíma, víťazný nájazd strelil Oliver Jokeľ

Vedenie v zápase si v 9. minúte uchmatli domáci ,,havrani". Po skvelom prechode pásmom od Tibora Kutáleka nemal Dušan Pašek žiadny problém prekonať hosťovského Čecha. Počas celého vyrovnaného stretnutia sa gólové skóre nemenilo. Zvrat nastal necelých päť minút pred koncom. Po faule od Bučku rozvážne premenil samostaný nájazd Tomáš Klíma a vrátil tak Martin do zápasu. Ďalší gól nepadol ani do konca riadnej hracej doby, ani v predĺžení. Rozhodnúť teda museli samostané nájazdy, v ktorých sa hrdinom stal martinský Oliver Jokeľ.

Piešťany musí dnešná prehra mrzieť. Víťazstvo mali na dosah ruky, no všetko zmenil Tomáš Klíma. Martin sa ziskom dvoch bodov tabuľkovo vyrovnal 7. Piešťanom. Konešný boj o túto priečku uvidíme v nasledujúcich zápasoch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články