Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZU: Slováci totálne zosmiešnili Britov dvojciferným skóre, padli dva hetriky

LAKE PLACID - Slovenskí hokejisti uspeli aj vo svojom druhom zápase na Svetovej zimnej univerziáde v Lake Placid, v noci na sobotu deklasovali Veľkú Britániu 14:0. Predtým zdolali Maďarsko 4:0, so ziskom 6 bodov a impozantným skóre 18:0 tak vedú tabuľku B-skupiny.
Zdroj: 44148
Zdieľajte:

Súboj proti Britom mal od úvodu jednoznačný priebeh, úvodný gól zaznamenal Lukáš Urbánek už v 17. sekunde. Slováci napokon potešili hlavného trénera, meninového oslávenca, Rastislava Paľova presvedčivým víťazstvom o 14 gólov. Hetrikmi sa blysli kapitán Martin Magdolen a útočník Lukáš Kuba. Dvadsaťročný hráč prvoligovej Skalice zaznamenal spoločne s Petrom Šándorom až päť kanadských bodov.

Prečítajte si aj

Slovenský Jágr porušil sľub. Zvesil korčule z klinca a v 52 rokoch opäť strieľa góly

"Tento súper bol objektívne najslabší na turnaji a naším cieľom tak bolo rozhodnúť čo najskôr. Už v prvej minúte sme strelili dva góly a hoci sme potom mali slabšiu chvíľku, prvú tretinu sme vyhrali o päť gólov a bolo po zápase. Potom sme chceli už len pridať čo najviac gólov a vylepšiť si celkové skóre. Chlapcom za toto víťazstvo ďakujem. Mohlo byť aj vyššie, ale je pekné, že sme ešte neinkasovali ani gól. Teraz nás čakajú rozhodujúce zápasy proti USA a Kazachstanu. Ideme od zápasu k zápasu a poctivo sa pripravíme," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner SR Rastislav Paľov, na ktorého slová nadviazal autor hetriku Lukáš Kuba: "Z našej strany to bol super zápas. Mali sme veľa striel a padlo veľa gólov. Som rád, že som prispel hetrikom a verím, že si túto pohodu prenesieme do zvyšných zápasov. Spoločne s Magdolenom zaplatíme za hetriky určite radi. To podstatné však iba príde. Proti USA to bude oveľa ťažší zápas a musíme do bodky plniť systém. Verím však, že to zvládneme."

Prečítajte si aj

Juhola Popradčanom nepasoval, ročník dohrá v špičkovej organizácii

SZU - B-skupina:

SLOVENSKO - Veľká Británia 14:0 (5:0, 6:0, 3:0)

Góly: 1. Urbánek (Stacho), 1. Novota (Zemko), 11. Stacho (Magdolen, Urbánek), 11. Kuba (Šándor, Petráš), 14. Magdolen (Stacho, Novota), 21. Novota (Šeliga, Balát), 28. Zemko, 30. Magdolen (Kuba, Bakala), 32. Zlocha (Šándor, Kiss), 36. Magdolen (Stacho), 40. Šándor (Marcinko), 53. Petráš (Šándor, Kuba), 50. Kuba (Kiss, Marcinko), 52. Kuba (Šándor). Rozhodovali: Park, Korbuly - Gorcoff, Szabo (všetci USA), vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Pozrite si aj

VIDEO Genialita v priamom prenose! Slovenská tínedžerka sa blysla unikátnym gólom

SR: Beržinec - Bakala, Ragan, Hílek, Marcinko, Jacko, Šeliga, Zlocha, Socha - Urbánek, Magdolen, Stacho - Kuba, R. Petráš, Šándor - Balát, Zemko, A. Novota - Slivka, Giertl, Kiss.

Prečítajte si aj

Winter Games v Bratislave hlási historickú chvíľu pre extraligu a slovenský hokej
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články