Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Winter Games v Bratislave hlási historickú chvíľu pre extraligu a slovenský hokej

BRATISLAVA - Na derby Slovana Bratislava s HC Košice v rámci Kaufland Winter Games 2023 sa predalo už viac vstupeniek, ako je kapacita najväčšieho hokejového stánku na Slovensku. Organizátori sa tak už deň pred štartom podujatia tešia z diváckeho rekordu. Pred nedeľňajším duelom Tipos extraligy zohrajú na Tehelnom poli súboje aj hokejisti Trenčína so Zvolenom a Třinca s Kometou Brno, "Old boys" Slovana a Sparty a zápas pod holým nebom si vyskúšajú aj mladí hokejisti.
Zdroj: 44132
Zdieľajte:

"Snívalo sa mi, že sa mi tento sen splní a som nesmierne rád, že stojíme pred otvorením víkendu, o akom doteraz nik ani netušil. Bude to oslava hokeja a oslava storočnice Slovana. Taký klub si to zaslúži a zaslúžia si to aj ľudia, ktorí dva roky počas pandémie strádali. Bol by som rád, keby ich prišlo čo najviac a prišli na futbalový štadión na hokejový zápas. Veľmi radi by sme dali šancu aj malým deťom, pretože počas pandémie zostali pri počítačoch a čokoládach. Chceme im vrátiť radosť a úsmev na tvár," povedal organizátor podujatia Marián Bezák.

Prečítajte si aj

O kandidatúru MS 2027 sa uchádzajú už iba dve krajiny. Vláda tretiemu záujemcovi nedala garancie

V piatok 13. januára proti sebe nastúpia Třinec a Kometa Brno, pričom oba tímy majú v kádri viacero slovenských hráčov. Ďalší deň je na programe duel medzi Duklou Trenčín a Zvolenom, ktorý hral aj na jedinom doterajšom "Winter Classic" na Slovensku. Ten sa konal v roku 2019 na banskobystrických Štiavničkách a hostia vtedy zdolali Banskú Bystricu 3:2. Podujatie vyvrcholí nedeľným šlágrom medzi Slovanom a Košicami. Pre domácich sú Winter Games zároveň oslavou stého výročia klubu, ktorá prebehla pre covid len v obmedzenom režime. "Dúfam, že táto oslava sa prejaví vysokou účasťou divákov a zvýšením popularity našej extraligy," uviedol majiteľ bratislavského klubu a člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Rudolf Hrubý.

Prečítajte si aj

Od vicemajstra k vicemajstrovi. Prepustený Donaghey z Nitry dlho nečakal na novú prácu

Všetky tri stretnutia sú na programe o 18.30 h a budú súčasťou ligových súťaží. Organizátori okrem hlavných duelov pripravili aj bohatý sprievodný program s viacerými koncertmi a do projektu zapojili aj mladých hokejistov, ktorí v poludňajších hodinách odohrajú tri duely pod holým nebom. Už vo štvrtok 12. januára sa o 11.30 h v rámci 29. kola základnej časti Kaufland extraligy dorastu stretli tímy HC Slovan Bratislava a HOBA Bratislava, v piatok 13. januára o 12.00 h sa uskutoční prípravné stretnutie súťaže mladších žiakov medzi HC Slovan Bratislava a HK Ružinov 99 Bratislava a v sobotu 14. januára o 11.00 h súťažné stretnutie extraligy juniorov medzi HC Slovan Bratislava a HK Dukla Trenčín. Na všetky stretnutia je vstup voľný s obmedzenou kapacitou hľadiska bez predaja vstupeniek. "Ďakujeme za túto možnosť, pretože to bude zážitok, ktorý si budú so sebou niesť celý život. Z pohľadu mládežníckeho hokeja sme zažili veľmi ťažké dva roky. Preto aj toto beriem ako také svetielko do budúcnosti a verím, že sa nám podarí pritiahnuť viac mladých k hokeju," povedal predseda komisie mládeže SZĽH Lukáš Pék.

Prečítajte si aj

FOTO Ľadová plocha na Tehelnom poli je hotová, Kaufland Winter Games sa môže začať

Organizátorom mierne skomplikovalo prípravy teplé počasie, no veria, že podujatie prebehne bez problémov i keby pršalo. "Chcem sa poďakovať celému českému hokeju, že prijali pozvanie na túto oslavu a za ochotu, pretože to nebolo jednoduché. Třinec i Kometa si museli povymieňať zápasy, aby sa tu mohli predstaviť. Takisto sa chcem poďakovať Košiciam, Trenčínu i Zvolenu. Všetci sme sa spojili pre hokej a chceme tu niečo vybudovať. Je to prvý ročník, ale nie posledný," dodal Bezák.

Prečítajte si aj

Poprad spúšťa rošády v kádri. Spod Tatier odchádzajú dvaja, prichádza jeden

Záštitu nad akciou prevzali predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Ambasádorom je legenda Slovana Václav Nedomanský, ktorý vhodí úvodné buly nedeľňajšieho derby. "Keď za mnou prišiel Marián Bezák s týmto nápadom niekedy v septembri, neváhal som ani sekundu. Myslím, že nebude žiadne iné podujatie na Slovensku, ktoré by ho tak skoro prekonalo. Dramaturgicky je veľmi dobre vymyslené a držím palce, nech je úspešné," povedal Droba.

Pozrite si aj

VIDEO Brankár Peters neudržal nervy, najprv napadol Juríka, potom Tourignyho
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články