Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Rulík: Finále bolo so vztýčenou hlavou, chalani majú skvele rozbehnuté kariéry

HALIFAX - Hokejisti domácej Kanady vybojovali zlaté medaily na MS hráčov do 20 rokov. Vo finálovom zápase zdolali Česko 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil v 67. minúte Dylan Guenther. Pre "javorové listy" je to jubilejný 20. titul z juniorského šampionátu, zároveň ním obhájili prvenstvo z predošlého turnaja.
Zdroj: 44088
Zdieľajte:

Hlasy (zdroje: iihf.com, AP, hokej.cz):

Dennis Williams, tréner Kanady: "Od začiatku bol na našich hráčov vyvíjaný veľký tlak. Po prehre v prvom zápase ich to mohlo pohltiť, no nedopustili to. Páči sa mi, ako každý deň išli do zápasu hladní po víťazstve."

Shane Wright, kapitán Kanady: "Je to najlepší pocit na svete. Nemôžem byť šťastnejší a ani viac hrdý na tento tím."

Prečítajte si aj

VIDEO MS U20 2023: Česi udržali na uzde kanoniera Bedarda. Majstrami sveta sa však nestali

Dylan Guenther: "Toto víťazstvo pre mňa znamená veľmi veľa. Nikdy nevieš, kedy dostaneš takúto šancu a či vôbec ešte niekedy. Byť v tomto skvelom tíme, pred našimi fantastickými fanúšikmi a zvíťaziť, je niečo úžasné. Nemohlo to byť lepšie."

Radim Rulík, tréner ČR: "Veľmi si vážim, že sme to dotiahli do predĺženia a popasovali sa s Kanadou o titul. Že to nevyšlo, tak to už v hokeji chodí. Sme radi, že to bolo so vztýčenou hlavou. Naši hráči tam nechali všetko. Vo finále to bol úžasný zápas a skvelý zážitok pre nás všetkých. Teraz bude potrebné, aby si naši hráči z tejto skúsenosti vzali tie dobré veci a tých bolo veľa. Kariéry majú skvele rozbehnuté."

Prečítajte si aj

MS U20 2024: Slováci budúci rok proti dvom medailistom a nováčikovi

Gabriel Szturc, útočník Česka: "Mali sme plán a každý z hráčov mu veril. Žiaľ, v predĺžení to bolo divoké, keďže sa hralo tri na tri. Napokon sme prehrali a sme z toho smutní, ale ja som veľmi hrdý na tento tím a na to, čo sme dokázali. Dúfam, že aj naši fanúšikovia doma v Česku cítia hrdosť."

Prečítajte si aj

O reprezentantov SR 20 je záujem. Ako prvý mení prostredie Libor Nemec
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články