Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2023: Ktorý Kanaďan si zahral slovenskú najvyššiu súťaž?

QUEBEC - Zajtra odštartuje v kanadských mestách Quebec a Moncton svetový šampionát hráčov do 20 rokov. Nebudú na ňom chýbať ani slovenskí hokejisti.
Zdroj: 38079
Zdieľajte:

Najväčším favoritom na zisk majstrovského titulu je tradične domáca Kanada. Vo výbere Javorových listov nájdeme viacero prvokolovo draftovaných hráčov.

Prečítajte si aj

NHL vymenovala Hráčov týždňa: Ovečkin získal ďalšie ocenenie

Špeciálnym prípadom je obranca Brandt Clarke. Mladého šikovného praváka si v roku 2021 z celkového ôsmeho miesta zvolili zástupcovia Los Angles Kings.

Prečítajte si aj

MS U20 2023: Slováci majú za sebou Štedrý deň, Repčíkova báseň zožala ovácie

Vo svojej draftovej sezóne sa však predstavil aj na Slovensku. Keďže z dôvodu pandémie koronavírusu boli v zámorí odstavené juniorské súťaže, hľadali mladí Kanaďania útočisko v Európe.

Prečítajte si aj

VIDEO Útočník Minnesoty zranil Svečnikova, teraz si vypočul verdikt NHL

V tom čase stále len 17-ročný Clarke pricestoval na Slovensko, kde spoločne so svojím bratom obliekol dres Nových Zámkov. V našej najvyššej súťaži sa predstavil v 26 zápasoch, v ktorých strelil 5 gólov a pridal 10 asistencií.

Prečítajte si aj

Slovenský strelec si predĺži svoj pobyt v zahraničnom klube

V súčasnosti je hráčom Los Angeles Kings a vo veku 19 rokov si už odkrútil aj debut v kanadsko-americkej NHL. V prvom tíme Kráľov sme ho mohli sledovať v deviatich dueloch.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články