Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Ružička predviedol bodový koncert, Halák nepodržal Jazdcov, Lučič ukončil zápas Fehérvárymu

NEW YORK - Slovenský hokejista Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Dvadsaťtriročný útočník zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. V štrnástich zápasoch NHL nazbieral 13 bodov (6+7).
Zdroj: 43813
Zdieľajte:

Ružička odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku na modrú čiaru, slovenský útočník prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím. Týmto gólom zvýšil náskok "plameňov" na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól. Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku. V drese hostí odohral obranca Martin Fehérváry len necelých 10 minút, po súboji s Milanom Lucicom opustil ľad v 2. tretine pre zranenie v hornej časti tela. Zápas nedochytal pre zranenie ani brankár Washingtonu Darcy Kuemper. Stav oboch hráčov vyhodnotia v priebehu nedele.

Pozrite si aj

VIDEO Hokejisti Trenčína majú vlastnú hymnu

Hokejisti New Yorku Rangers prehrali s Chicagom Blackhawks 2:5. V bránke domácich odchytal celý zápas Jaroslav Halák, inkasoval štyri góly z 20 striel. K triumfu Chicaga významne prispel útočník Patrick Kane, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, dosiahol tak métu 1200 bodov (434+766) v kariére. Dva góly a asistenciu si pripísal aj jeho spoluhráč Max Domi.

Prečítajte si aj

Dva razy pomohol, dvakrát ho uvoľnili. Bývalý gólman HC Košice znova hľadá angažmán

Asistenciu si pripísal Erik Černák, jeho Tampa zdolala Toronto 4:3 po predĺžení. Tampe prispel k triumfu brankár Andrej Vasilevskij, ktorý mal 36 úspešných zákrokov. Maple Leafs prišli o päťzápasovú sériu výhier, bodovali však v 11. zápase po sebe. Ich útočník Mitchell Marner strelil dva góly a stanovil nový klubový rekord s 19-zápasovou bodovou sériou. Černák odohral necelých 20 minút, pripísal si dve strely, tri bloky a päť bodyčekov. Inkasoval aj menší trest za hrubosť.

Prečítajte si aj

IIHF určila dejisko finále Kontinentálneho pohára. Proti Nitre hrali dva aspekty

Siedmy bod v sezóne si pripísal útočník Montrealu Juraj Slafkovský, Canadiens prehrali v Edmontone 3:5. Slafkovský prihral na gól v 37. minúte Arberovi Xhekajovi v presilovej hre, obranca Montrealu ním vyrovnal na 3:3. Oilers však potom dvoma gólmi zlomili zápas. Connor McDavid (2+2) a Leon Draisaitl (1+3) nazbierali po štyri body.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš sa zbavil gólmana Patrika Kozela. V tomto ročníku sa už nemusí vrátiť

New Jersey triumfovalo na ľade Philadelphie 3:2 a dosiahlo 11. víťazstvo za sebou na ľade súpera. Je to druhá najdlhšia séria v histórii NHL a na vyrovnanie rekordu Minnesoty (2014/2015) a Detroitu (2005/2006) mu stačí uspieť v nasledujúcom zápase. Najbližšie sa "diabli" predstavia na ľade súpera 12. decembra v Madison Square Garden proti NY Rangers. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 17 minút a raz ohrozil bránku súpera.

Prečítajte si aj

Roky sa nedajú zastaviť a prichádza dôchodok. S kariérou sa lúči slovenský matador

Pavol Regenda sa vrátil do zostavy Anaheimu, Ducks však podľahli v Minnesote 5:4 po nájazdoch. Slovenský krídelník odohral desať minút, pripísal si jednu plusku, jednu zblokovanú strelu a dva bodyčeky. Anaheim prehral piaty zápas po sebe.

Minnesota - Anaheim 5:4sn

Boston - Colorado 5:1

Detroit - Vegas 1:4

Edmonton - Montreal 5:3 /J. Slafkovský za hostí 0+1/

Ottawa - San Jose 5:2

Philadelphia - New Jersey 2:3

Pittsburgh - St. Louis 6:2

Tampa Bay - Toronto 4:3 pp /E. Černák za domácich 0+1/

NY Rangers - Chicago 2:5 /J. Halák mal 16 úspešných zákrokov/

Seattle - Florida 1:5

Vancouver - Arizona 3:2sn

Calgary - Washington 5:2 /A. Ružička za domácich 1+2/

LA Kings - Carolina 2:4

Prečítajte si aj

Najväčšia posila Prešova si už v metropole Šariša neškrtne. Klub ju poslal preč
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články