Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Juraj Slafkovský sa v rýchlom strieľaní gólov Slovákov umiestnil na druhom mieste: Prvenstvo drží veterán na odpočinku

NEW YORK - Juraj Slafkovský strelil v nočnom zápase NHL v Calgary svoj štvrtý gól v kariére. Útočník Montrealu otvoril skóre už v 13. sekunde a strelil druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii profiligy.
Zdroj: 43579
Zdieľajte:

Slovenský rekord drží Ronald Petrovický, ktorý 21. decembra 2003 skóroval už v 8. sekunde a jeho Atlanta Thrashers napokon vyhrala nad Pittsburghom 7:4. Petrovický potom pridal aj asistenciu, v drese Penguins mal bilanciu 1+1 obranca Martin Štrbák.

Prečítajte si aj

VIDEO Slafkovský prekonal rekord Montrealu na deň presne: Niečo také sa mi nikdy nestalo

Po rýchlom góle sa v Calgary nepokon nekonali gólové hody a Montreal vyhral tesne 2:1, hoci na strely prehral 19:46. “Nikdy som nedal gól pri prvom striedaní, ani som nezískal bod, takže to bol skvelý štart do zápasu,” povedal prvý muž draftu 2022 pre klubový web.

Prečítajte si aj

VIDEO NHL: Slafkovský s najrýchlejším gólom kariéry, Fehérváry delovkou otvoril účet

Slafkovský nastúpil vo formácii so Seanom Monahanom a Joshom Andersonom, na ľade strávil 12:39 min a zaznamenal aj plusový bod. “Hrať medzi top šiestimi útočníkmi je dobrá príležitosť byť častejšie na ľade. Chcel som ukázať, že som pripravený na zápas, hralo sa mi dobre s Monym (pozn.: Monahan), je to hokejista, ktorý robí spoluhráčov lepšími. Celkom to fungovalo, uvidíme čo bude ďalej,” dodal 18-ročný Slafkovský.

Prečítajte si aj

Útočník Gennaro dlho bez mecenáša neostal: Upísal sa ďalšiemu tímu z najvyššej súťaže

Pri jedinom góle Flames bol útočník Adam Ružička, ktorý zaznamenal piatu asistenciu a desiaty bod v sezóne. Montreal podržal skvelým výkonom brankár Jake Allen, ktorý kryl 45 striel. “Je skvelý brankár a opäť nás podržal. Je dobré mať brankára, na ktorého sa môžete spoľahnúť, že chytí takmer každú strelu,” zdôraznil Slafkovský, ktorý má v tejto sezóne bilanciu 4+2.

Prečítajte si aj

Popredný tím Tipos SHL uvoľnil do Slovana obrancu, do Prešova útočníka

Slafkovský strelil najrýchlejší gól Canadiens od 2. decembra 2010, keď Brian Gionta otvoril skóre proti New Jersey Devils. V histórii Canadiens strelili spomedzi nováčikov rýchlejšie góly len Mario Tremblay (10. sekunda v roku 1975) a Chris Higgins (12. sekunda v roku 2006).

Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články