Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slafkovský prekonal rekord Montrealu na deň presne: Niečo také sa mi nikdy nestalo

NEW YORK - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1. Už po trinástich sekundách otvoril skóre a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne.
Zdroj: 43791
Zdieľajte:

Montreal mal v Calgary raketový úvod. Bývalý hráč Flames Sean Monahan vnikol do útočného pásma, Jacob Markström proti nemu vykorčuľoval, no odrazený puk sa dostal k Slafkovskému, ktorý ho cez blokujúcich obrancov nasmeroval do odkrytej bránky. Slafkovský strelil najrýchlejší gól Canadiens od 2. decembra 2010, keď Brian Gionta otvoril skóre proti New Jersey Devils.

Prečítajte si aj

VIDEO NHL: Slafkovský s najrýchlejším gólom kariéry, Fehérváry delovkou otvoril účet

"Nikdy som nedal gól pri prvom striedaní, ani som nezískal bod, takže to bol skvelý štart do zápasu,” povedal prvý muž draftu 2022 pre nhl.com. V 39. minúte mohol slovenský krídelník zvýšiť na 2:0, trafil však žŕdku. V závere druhej tretiny sa Calgary podarilo vyrovnať zásluhou Eliasa Lindholma po akcii, ktorú začal Ružička. V 47. minúte však rozhodol o triumfe Canadiens v presilovke Cole Caufield a vo svojom 100. zápase v NHL strelil 40. gól. Slafkovský nastúpil v tretej formácii s Monahanom a Joshom Andersonom, na ľade strávil 12:39 min a zaznamenal plusový bod rovnako ako Ružička, ktorý absolvoval 15:03 min a tiež trafil žrď za stavu 0:1. Veľkou oporou Montrealu bol brankár Jake Allen, ktorý vykryl 45 striel, Canadiens vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov.

Prečítajte si aj

Útočník Gennaro dlho bez mecenáša neostal: Upísal sa ďalšiemu tímu z najvyššej súťaže

Špeciálny večer zažil Monahan, ktorý v drese Calgary zažil prvých deväť sezón v NHL a v lete sa sťahoval do Montrealu. Od divákov sa dočkal vrelého privítania. "Bolo to príjemné, mám tu krásne spomienky,” povedal Monahan. "Všetci sme v šatni vedeli, že sa vracia domov, pretože tu hral deväť rokov. Chceli sme vyhrať hlavne pre ‘Monyho’. Od publika dostal 'standing ovation', čo je skvelé a nie je nič lepšie ako tesné víťazstvo,” dodal Slafkovský.

Prečítajte si aj

Popredný tím Tipos SHL uvoľnil do Slovana obrancu, do Prešova útočníka
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články