Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitriansku víťaznú šnúru prestrihol Martin, Zvolen zlomil majstra!

Zaujímavý priebeh dnešného kola domácej hokejovej súťaže prekvapil nejedného z nás. Obrovské množstvo gólov a najmä nečakané zvraty dnes nenechali kľudného skoro nikoho.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 6. Dírer (Jokeľ,Važan), 45. Tománek, 46. Illo (Říha,Fujerík), 56. Varga (T. Klíma,Matejka)

Hoci domáci nastúpili bez siedmich hráčov, prvé dejstvo malo na ľade prekvapujúci priebeh. Ich maximálna bojovnosť a veľká obetavosť platila na profesorsky hrajúcich hostí. Martin sa dostal do vedenia v 6. minúte, na konci peknej kombinácie bol Dírer. Sedem sekúnd pred klaksónom sa hostia predčasne tešili z vyrovnania, rozhodca po porade s videorozhodcom neuznal gól Mráza pre hru vysokou hokejkou. Po bezgólovej prostrednej časti videli martinskí fanúšikovia ďalší presný zásah až v 45. minúte. Po Lojekovom faule premenil trestné strieľanie Tománek. O 46 sekúnd neskôr po prihrávke Říhu Illo zblízka opäť vrátil vedenie na martinské hokejky. Po skvelej prihrávke T. Klímu prakticky do prázdnej bránky pridal v oslabení tretí gól Varga a v Turci sa po záverečnom klaksóne zrodilo prekvapenie.

HC 05 Banská Bystrica - MšHK DOXXbet Žilina 6:5 (2:3, 2:1, 2:1)

Góly: 6. Valášek (Bajaník,Drevenák), 7. Kafka (Gachulinec), 9. Kanko, 13. Kristek (Jindra), 20. Hudáček (Lamper), 31. Lipovský (Haluza), 34. Kadura (Zigo), 39. Kadura (Gachulinec), 52. Kristek, 53. Kadura (Zigo,Róth), 60. Hudáček (Hudec)

V zápase mužstiev, ktoré si v predchádzajúcom kole urobili chuť, Bystričania v Poprade a Žilinčania doma s Košicami, sa rodilo dosť pobláznené skóre. Skóre otvoril v 6. min Valášek ponad lapačku Wiikmana, o 70 sekúnd neskôr Kafka po ukážkovom blafáku vyrovnal, no o ďalšie necelé dve minúty Kanko po chybe Jaborníka v oslabení premenil samostatný nájazd. Početnú prevahu zbabrali domáci aj v 13. minúte, tentoraz sa podaril kiks Bambúchovi a Kristek ho vytrestal tým najlepším spôsobom. Z bránky sa pobral Wiikman, nahradil ho Košarišťan a zmena aspoň trochu pomohla. 34 sekúnd pred klaksónom Hudáček v tlačenici pred bránkou vpichol puk do siete a tento moment mal byť signál na lepšie časy. V 2. tretine však trápenie neprestalo, domáci inkasovali z hokejky Lipovského.Našťastie pre ,,baranov“ strelil Kadura v 34. min pomerne lacný gól spoza kruhu od mantinelu a v o necelých 60 sekúnd zrovnal skóre opäť Kadura po dorážke strely Gachulinca. V záverečnej časti ako prvý premárnil obrovskú šancu na vedenie hosťujúci Haluza. Na gól sa čakalo až do 52. min, keď Kristek premenil učebnicovým blafákom trestné strieľanie. O 21 sekúnd neskôr Kadura zavŕšil hetrik, opäť vyrovnal a napokon o troch bodoch rozhodol 20 sekúnd pred koncom v skrumáži Hudáček.

ŠHK 37 Piešťany - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 30. Klempa (Hamrák,Mišura), 38. Kutálek (Kotaška), 43. Melichárek (Hlinka,Nemec), 60. Pašek (Mišura,Šedivý)

Skóre zápasu otvorili až v druhej 20-minútovke domáci. Hamrák našiel spoza bránky nekrytého Klempu a ten strelou ponad lapačku poslal Piešťany do vedenia. Na začiatku 38. minúty najskôr trafil Kutálek iba do bočnej siete, ale už o pár sekúnd neskôr po prihrávke od Kotašku si puk prehodil na bekhend a domáci viedli 2:0. Na začiatku tretej tretiny sa Trenčania dostali späť do hry. V polovici 43. minúty sa po ľavej strane predral Melichárek, a strelou spoza Brňáka znížil. Gól dal zápasu nový náboj a diváci videli veľmi dobrý hokej. V závere stretnutia zapečatil víťazstvo domácich strelou do prázdnej brány Pašek.

HKM Zvolen - HC Košice 6:2 (2:2, 3:0, 1:0)

Góly: 1. Bicek (Bartoš), 5. Brabenec (Puliš,Sloboda), 10. Suja (Hrnka,Bartánus), 19. Puliš (Brabenec,Juraško), 21. Sloboda (Brabenec,Puliš), 25. Bortňák (Juraško), 38. Pokovič (Hraško,Chovan), 43. Ďaloga (Kentoš,Ťavoda)

Hostia sa ujali vedenia už v 1. minúte, keď Bicek z kruhov poslal puk pod lapačku brankára Šimka. Po Pulišovej prihrávke sa o štyri minúty postaral o vyrovnanie prudkou strelou domáci Brabenec. V 10. minúte si domáci nerozumeli v rozohrávke, puku sa zmocnili hostia a Suja vymietol pavučiny z horných poschodí Šimkovej bránky - 1:2. Následne mal tretí gól "oceliarov" na hokejke Lapšanský, ale domáci brankár jeho pokus vystihol. V závere úvodného dejstva využili Zvolenčania svoju prvú presilovku, po Brabencovej prihrávke zaznamenal Puliš svoj jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne. Domácim sa v druhej časti podarilo využiť aj druhú početnú prevahu v stretnutí. Opäť zapracoval prvý útok, tentoraz však s presným zakončením Slobodu a HKM išlo do vedenia. V ďalšom priebehu sa preštrikoval úspešne cez hráčov súpera Bortňák a zvýšil na 4:2. Po tomto góle vystriedal Melicherčíka v bránke Košíc Hylák. Východniari mali následne výhodu presilovky o dvoch hráčov, a hoci zatlačili domácich hlboko v ich obrannej tretine, gólovo sa nepresadili. Zvolen odpovedal piatym gólom, ktorý opäť padol v početnej prevahe, keď Hraškovu strelu tečoval do siete .

HK 36 HANT Skalica - HK Poprad 6:3 (3:0, 2:1, 1:2)

Góly: 1. Stloukal (Komínek,Vaškovič), 5. Štumpf (Školiak,Drtina), 18. Komínek (Stloukal,Vaškovič), 23. Chylo (Jurík), 30. Paločko (Kroták), 40. Štumpf (Školiak,Jurík), 49. Jurík (Školiak,Štumpf), 49. Sýkora (Suchý,Hvila), 58. Kroták (Brejčák)

Domáci mali raketový štart do stretnutia, od úvodného buly sa "zahryzli" do svojho súpera a už v 1. minúte využil zaváhanie obrany Popradu pohotovou strelou Stloukal. Skaličanom "narástli krídla", zrýchlili pohyb v útočnej tretine, čo robilo popradskej defenzíve veľké problémy. Tá napokon v 5. minúte na čele s brankárom Kostúrom kapitulovala z hokejky Štumpfa a v závere prvej tretiny po prihrávke Stloukala pridal tretí gól Komínek. Prvý gól prostredného dejstva si na konto pripísal Chyla, potrestal tak chybu v popradskej defenzíve. O prvý gól ,,kamzíkov“ sa postaral Paločko v spolupráci s Krotákom. Piaty presný zásah za domácich zaznamenal Štumpf v 40. minúte. Ďalší gól pridali Záhoráci v strede záverečnej 20-minútovky, skóroval Jurík. Do konca zápasu stihli hokejisti spod Tatier doupravovať skóre na konečných 6:3, najskôr sa činil Sýkora a nakoniec Kroták.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články