Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Už si zvykli hrať bez svojho stánku, červeno-žltí majú radosť, že im vyrastá talent z vlastnej liahne

BANSKÁ BYSTRICA - Trenčianski hokejisti vyhrali v Banskej Bystrici aj druhý zápas aktuálnej sezóny Tipos extraligy. V prvom triumfovali po výsledku 6:0 a v piatkovom druhom 6:2.
Zdroj: 43668
Zdieľajte:

Odlepili sa tak z predposlednej priečky v tabuľke a razom sa vyšvihli na priebežné ôsme miesto. Pod víťazstvo pod Urpínom sa podpísali najmä využité tri presilovky a takisto dvaja dvojgóloví strelci – Phil Pietroniro a Marek Sloboda. Druhý menovaný neskrýval s trojbodovým duelom pri Hrone spokojnosť: „Bojovali sme, plnili sme naše veci a vyšlo nám to. Sme radi, že sme vyhrali tento pre nás dôležitý zápas. Presilovky rozhodujú zápasy, dnes nám vyšli. Snažili sme sa v nich hrať jednoducho a tlačiť sa do bránky a napadalo nám to, za čo sme radi. Moje dva góly ma tešia, ale prvoradý je tímový úspech. Všetci sme išli za víťazstvom viac a zaslúžili sme si tri body. Robili sme správne veci, malé detaily, ktoré nás doviedli k úspechu.“

Prečítajte si aj

Košičan po tréningu neschádza z ľadu, outsider nechápe, čo sa s ním stalo

Spokojnosť s výsledkom a predvedenou hrou neskrýval po zápase v Banskej Bystrici ani tréner Trenčína: „Nie je ľahké v Banskej Bystrici vyhrať. Zápas bol zo začiatku dosť vyrovnaný, domáci dvakrát viedli. My sme vedeli, s čím pôjdu na nás a vyšlo nám to. Som rád, že si chalani nechali poradiť ako hrať presilovky a vyšli tiež tak, ako mali. Bystričania sú siloví, veľmi dobre hrajú na mantineloch. My máme dynamické mužstvo, ktoré vie hrať zápasy proti takto disponovanému súperovi. Celkovo si však myslím, že už také tri – štyri zápasy hráme dobre. Približuje sa to mojim predstavám, je to lepšie. Je iba otázka času, kedy začneme vyhrávať,“ povedal Róbert Döme.

Prečítajte si aj

AHL: Slovenský medailista z Číny ako obranca podal geniálny výkon a zatienil útočníkov!

Trenčania hrajú v tejto sezóne všetky zápasy na ihriskách súperov, čo by sa už malo v dohľadnom čase zmeniť. Hovorí sa o novom domovskom stánku v Dubnici nad Váhom. „Nám už je to jedno. My si sadneme do autobusu a ideme. Chalani to tak aj berú, už si na to zvykli. Teraz si asi budeme zvykať na nejaký domov. Avšak každý zápas je ťažký, či hráme vonku alebo doma, je to také isté,“ uviedol Döme, pričom vyzdvihol trenčianskych fanúšikov, ktorí v piatok v hojnom počte merali cestu pod Urpín: „Diváci nám určite chýbajú a rovnako tak im chýbajú hráči. My sme radi, ak za nami prídu, chalani cítia ich podporu. Je to výborné, že sme mali v Banskej Bystrici z ich strany podporu, bolo to fantastické.“

Prečítajte si aj

Watling po odchode z Košíc pokračuje pod Tatrami

Trenčiansky kormidelník vyzdvihol aj mladého iba 18-ročného brankára Mateja Vereša. Dôveru dostal v druhom zápase a tentoraz mal i víťazný punc. „Matej Vereš je šikovný, dobre chytal už v Košiciach. V Bystrici nám dal šancu udržať sa v zápase. Som za neho rád. Chalani v šatni ho vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu. Je to výborne pre neho. Som rád, že z našej liahne rastie výborný brankár,“ dodal Döme.

Prečítajte si aj

Nemecký pohár s nečakaným vyvrcholením, ktoré zasiahlo domácu reprezentáciu

Pozrite si aj

VIDEO Najtvrdší muž extraligy si doprial dve bitky vo Zvolene a v oboch prípadoch skončil na ľade
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články