Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nemecký pohár s nečakaným vyvrcholením, ktoré zasiahlo domácu reprezentáciu

BERN - Fínsky hokejový tréner Toni Söderholm predčasne ukončil pôsobenie pri nemeckom reprezentačnom tíme a zamieril do klubu SC Bern. Stalo sa tak krátko po tom, čo s nemeckým tímom dosiahol prvenstvo na Nemeckom pohári. S vedením švajčiarskeho klubu podpísal zmluvu do konca sezóny 2023/2024.
Zdroj: 42119
Zdieľajte:

Söderholm pôsobil pri nemeckej reprezentácii od roku 2019, keď nastúpil po Marcovi Sturmovi. Nedávno sa s Nemeckým hokejovým zväzom dohodol na pokračovaní spolupráce do roku 2026. Posledným zápasom Söderholma v pozícii trénera nemeckého tímu bolo nedeľné víťazstvo nad Slovenskom 3:0. Tím viedol na troch MS a aj na ZOH 2022.

Prečítajte si aj

V tejto sezóne sa už nevráti do Michaloviec

Už pred príchodom na striedačku nemeckej reprezentácie neskrýval Söderholm ambície pôsobiť v ambicióznych tímoch na klubovej úrovni a nemecké médiá špekulovali aj o záujme z NHL. Príchod do SC Bern pre neho znamená návrat do známeho prostredia, keďže za klub odohral dve sezóny v rokoch 2005-2007. "Toni bol líder ako hráč a teraz je líder aj ako tréner. Dokáže pracovať so skúsenými hráčmi a aj s mladými a rozvíjať ich. Svojou filozofiou dokonale zapadá do našej stratégie. Som veľmi spokojný a vďačný, že sa nám podarilo nájsť riešenie aj s Nemeckým zväzom ľadového hokeja," uviedol športový riaditeľ SC Bern Andrew Ebbett.

Prečítajte si aj

Trenčín má zimný štadión, prvýkrát by sa mal na ňom predstaviť 4. decembra

Prečítajte si aj

Súrodenci Hunovci po krátkej anabáze v Brezne putujú na známu adresu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články