Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nominácia SR na Nemecký pohár 2022: Ramsay povolal nečakaných náhradníkov

BRATISLAVA - V drese slovenskej hokejovej reprezentácie sa na Nemeckom pohári (10.-13. novembra) predstaví napokon až šesť nováčikov. V tíme trénera Craiga Ramsayho absolvujú debut popri dvoch pôvodne nominovaných nováčikoch, obrancoch Michalovi Beňovi a Samuelovi Hainovi, aj ďalší obranca Patrik Maier a útočníci Viliam Čacho, Maroš Jedlička a Patrik Marcinek.
Zdroj: 41072
Zdieľajte:

Maier a Čacho si už v minulosti obliekli reprezentačný dres, ale išlo o tzv. Olympijský výber SR na sprievodných prípravných podujatiach, ktoré sa nepočítajú za oficiálne reprezentačné štarty. V pozícii nováčika v národnom tíme bude aj brankár Samuel Hlavaj, ktorý sa bude hlásiť na pondelňajšom zraze, ale do Krefeldu nepocestuje. V pôvodnej nominácii figuroval aj brankár Litvínova Matej Tomek, ktorý však utrpel zlomeninu kľúčnej kosti a už absolvoval operáciu.

Pozrite si aj

VIDEO Halák bol po dlhom čase hviezdou zápasu, ale po ňom neprimerane vybuchol

Zranenia vyradili aj obrancov Petra Čerešňáka a Andreja Goliana a útočníkov Andreja Kollára a Róberta Lantošiho. "Všetkých hráčov z pôvodne nominácie, ktorí neprídu, trápia zdravotné problémy. Nevyšiel nám plán ísť do Nemecka s ideálnou zmesou nováčikov, mladíkov a skúsenejších hráčov. Pocestujeme s omladeným tímom. Verím, že ho stmelí zopár ostrieľanejších borcov. Zároveň sme zvedaví, ako sa nám ukážu nováčikovia vo svojej prvej veľkej konfrontácii na medzinárodnom ľade. Hoci prišlo k početným zmenám, naša predstava herného systému sa nemení. Chceme byť rýchli, nepríjemní na forčeku a strelecky aktívni," uviedol asistent trénera a zároveň reprezentačný skaut Peter Frühauf podľa hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Televízny expert dočasne prebral najslabšie prvoligové mužstvo

Najviac reprezentačných skúseností z aktuálneho výberu SR má obranca Mislav Rosandič, ktorý doteraz odohral 56 duelov. Najpočetnejšie hráčske zastúpenie v reprezentačnom tíme má HKM Zvolen, z ktorého je v tíme päť hráčov.

Prečítajte si aj

Nováčik plní káder známymi hráčmi

Aktualizovaná nominácia SR na Nemecký pohár 2022 v Krefelde:

Brankári: Denis Godla, Samuel Hlavaj, Dominik Riečický.

Obrancovia: Michal Beňo, Martin Bučko, Mário Grman, Samuel Hain, Patrik Koch, Patrik Maier, Dávid Mudrák, Mislav Rosandič.

Útočníci: Viliam Čacho, Martin Faško-Rudáš, Daniil Fomynikh, Marek Hecl, Adrián Holešinský, Maroš Jedlička, Mário Lunter, Patrik Marcinek, Jakub Minárik, Oliver Okuliar, Adam Sýkora, Matúš Sukeľ, Alex Tamáši.

Tréner: Craig Ramsay.

Asistenti: Peter Frühauf, Andrej Podkonický.

Program Nemeckého pohára:

Štvrtok 10. novembra

16.15 Rakúsko – Slovensko
19.45 Nemecko – Dánsko

Sobota 12. novembra

14.00 Slovensko – Dánsko
17.30 Nemecko – Rakúsko

Nedeľa 13. novembra

11.00 Dánsko – Rakúsko
14.30 Nemecko – Slovensko

Prečítajte si aj

Nitra zažila veľké faux-pas, sklamaný Chrenko: Toto sa nám ešte nikdy nestalo
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články