Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Spoluhráči ho milovali, protihráči ho nenávideli: S hokejom sa rozlúčil po sedemnástich sezónach

MARTIN - Azda najproblémovejším hráčom v slovenskej najvyššej súťaži bol Lukáš Říha. Rodák z českého Litvínova v nej však zanechal nezabudnuteľnú stopu.
Lukáš Říha v drese Martina.
Zdroj: TASR - Pavol Ďurčo
Zdieľajte:

Šikovný útočník sa na slovenských klziskách objavil po prvý raz v sezóne 2007/2008. Upísal sa martinskému MHC, ktorému mal pomôcť dostať sa na vyššie pozície.

Pozrite si aj

VIDEO Zámky ostávajú na čele, pomohol k tomu fantastický obrat

Prakticky ihneď po svojom príchode sa zaradil medzi opory modro-bielych. Herne dominoval a pravidelne bodoval. V prvom ročníku si pripísal 55 bodov, v druhom 61 a v poslednom 39 kanadských bodov. Hráč, ktorého hokejové myslenie bolo na obrovskej úrovni, sa nebál ani kontroverzií. Dôkazom tohto tvrdenia je 447 trestných minút počas pobytu v metropole Turca.

Prečítajte si aj

Ceman vyzdvihol výkon Riečického, Sejejsa mrzí jedna vec

Žiaľ, Říha svoju povahu potvrdzoval nielen na ľade, ale aj mimo neho. Po viacerých obvineniach sa so slovenskou najvyššou súťažou rozlúčil a pred sezónou 2010/2011 sa presunul do Poľska.

Prečítajte si aj

TEL: Slovan vynuloval Bystricu, Zámky so skvelým obratom, Michalovce úspešné na Spiši

Návrat na slovenské klziská prišiel v ročníku 2014/2015, kedy Říhovi dala príležitosť Detva. V tom istom ročníku si zahral aj za Prievidzu, no dostal príležitosť aj na posledných 10 stretnutí v drese extraligového Martina.

Prečítajte si aj

Bývalý útočník Slovana sa lúči s hokejom

V pokročilom hokejovom veku sa stal lídrom Detvy a v prvej hokejovej lige bol jedným z najlepších hokejistov. Zbieral vyše bodu na zápas a ukazoval, že jeho hokejový um je stále obrovský. Posledným slovenským pôsobiskom bol druholigový Púchov, kde v ročníku 2017/2018 odohral ešte 17 stretnutí. Pred pôsobením v Púchove ešte absolvoval niekoľko stretnutí v drese MHK Martin. Následne sa presunul do rodného Česka, kde v roku 2019/2020 potichu ukončil kariéru.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články