Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

"Slafo" dostal šancu v presilovke a bol z toho home-run, prezradil najdôležitejší muž Montrealu

NEW YORK - Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prispel gólom k víťazstvu Montrealu Canadiens 7:4 na ľade St. Louis Blues. V 44. min vyrovnal na 3:3 a zaznamenal svoj druhý gól v NHL, prvý v presilovke. Zo Slovákov v noci na nedeľu bodoval aj obranca Erik Černák, ktorý asistoval pri výhre Tampy Bay na ľade San Jose 4:3.
Zdroj: 43535
Zdieľajte:

Slafkovský sa úspešne vrátil na ľad po trojzápasovej absencii spôsobenej zranením v hornej časti tela. Odohral 10:23 min, z toho minútu a tri sekundy v presilovke. A práve v početnej výhode prišiel veľký moment 18-ročného kridelníka. Slafkovský si vymenil puk s obrancom Chrisom Widemanom a parádnou strelou bez prípravy prekonal Jordana Binningtona. Prvý muž draftu 2022 vyrovnal na 3:3 a naštartoval obrat Canadiens, ktorí prehrávali 1:3, ale piatimi gólmi za sebou otočili na 6:3. "Cítim sa už na 100 percent zdravý. Je nepríjemné, keď nemôžete hrať a zápasy len sledujete. Strela mi dnes sadla, mal som šťastie, že to išlo dnu,” povedal Slafkovský pre nhl.com.

Prečítajte si aj

NHL: VIDEO Slafkovský oslávil návrat fantastickým gólom, bodoval aj Černák

Výkon mladého Slováka vyzdvihol aj tréner Canadiens Martin St. Louis. "Myslím, že to bol ‘Slafov’ najlepší zápas. Nielen preto, že skóroval a dostal šancu v presilovke. V každom striedaní išiel na doraz, potom dostal v presilovke šancu a bol z toho home-run,” povedal St. Louis pre montrealgazette.com.

Pozrite si aj

VIDEO Prehnaná motivácia z prítomnosti skautov? Talent z Nitry škaredo fauloval a podal si ho Samuel Petráš

"Odohral výborný fyzický zápas. Ako som už viackrát povedal, Slaf má 18 rokov a je stále v procese. Má veľký repertoár zručností, ale musí si zvyknúť na túto ligu a musí si vyprofilovať svoj štýl hry. Týmto procesom práve prechádza. Má 18, ale dnes hral ako veľký chlapec,” dodal St. Louis.

Prečítajte si aj

Výtržnosť medzi Spišskou Novou Vsou a Trenčínom má dohru
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články