Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slafkovský a Regenda zažili víťazné debuty, McDavid sa utrhol z reťaze

NEW YORK - Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Pavol Regenda majú za sebou debut v prestížnej NHL. Slafkovský, jednotka tohtoročného vstupného draftu, sa v noci na štvrtok v klasickom kanadskom derby v Montreale tešil z víťazstva domácich Canadiens nad Torontom 4:3. Rovnako víťazný pocit zažil aj Regenda, ktorého Anaheim zdolal doma Seattle 5:4 po predĺžení.
Zdroj: 43407
Zdieľajte:

Úradujúci šampión z Colorada vykročil za obhajobou titulu domácim triumfom 5:2 nad Chicagom. Pod výhru Avalanche sa Valerij Ničuškin a Artturi Lehtkonen podpísali zhodne dvomi gólmi, Mikko Rantanen zaznamenal štyri asistencie. Druhá noc 106. ročníka zámorskej profiligy mala na programe aj súboj Washingtonu s Bostonom, hostitelia s obrancom Martinom Fehérvárym prehrali 2:5, keď úradovali českí Davidovia, Pastrňák dal gól a na tri prihral, Krejčí mal len o asistenciu menej. Fehérváry nadviazal na prípravu a v úvodnom zápase sezóny predviedol 10 bodyčekov, čím vyrovnal slovenský rekord. Napodobnil zápis Erika Černáka zo 16. apríla 2022.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves uvoľnila zvučného hráča: Reprezentant stratil miesto v zostave

O prvý hetrik sezóny sa postaral Connor McDavid. Kapitán Edmontonu sa tromi gólmi a asistenciou podieľal na víťazstve Oilers nad Vancouverom 5:3. Domáci pritom prehrávali na začiatku druhej tretiny 0:3, k obratu prispel gólom a dvomi asistenciami Leon Draisaitl.

Prečítajte si aj

Aréna Ondreja Nepelu je na tri roky minulosť, stánok HC Slovan má nové meno

Úspech Montrealu je prvé veľké prekvapenie novej sezóny. Mužstvo je v prestavbe a Maple Leafs majú naopak opäť vysoké ambície. V takýchto reáliách sa predstavil Slafkovský. Vo veku 18 rokov, šesť mesiacov a dva dni sa stal historicky najmladším Slovákom, ktorý nastúpil na zápas NHL. O mesiac a pol prekonal rekord Mariána Gáboríka. Na ľade sa nestratil, štatistici mu zaregistrovali prvú strelu, hit i úspešný blok, na ľade strávil 10 minút a 34 sekúnd. Nastúpil na ľavom krídle tretieho útoku Christiana Dvoraka, napravo s ďalším skúseným hráčom Brendanom Gallagherom, avšak tí sa vo veľmi skorom presilovkovom seriáli dostávali častejšie na ľad v druhej špeciálnej formácii, čo tiež rozbilo plynulejšie a početnejšie "šichty".

Prečítajte si aj

Medailami ovenčený Fín Arto Sieppi prichádza trénovať na Slovensko

Anaheim prehrával so Seattlom 1:3 i 2:4, ale dokázal duel otočiť. Víťazný gól strelil v 55. sekunde predĺženia Troy Terry. Dvadsaťdvaročný Regenda nastúpil vo štvrtom útoku Ducks, počas 10:16 min. na ľade vyslal na bránku súpera jednu strelu.

Pozrite si aj

VIDEO Menovci sa podpichli. Problém prišiel riešiť tvrdý Košičan

Carolina - NY Rangers 4:1

Montreal - Toronto 4:3

Washington - Boston 2:5

Colorado - Chicago 5:2

Anaheim - Seattle 5:4pp

Edmonton - Vancouver 5:3

Prečítajte si aj

Zemetrasenie v Banskej Bystrici!
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články