Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Medailami ovenčený Fín Arto Sieppi prichádza trénovať na Slovensko

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) angažoval na post trénera ženskej reprezentácie Arta Sieppiho, s ktorým sa dohodol na dvojročnej spolupráci. Fín nahradil na poste Tomáša Segíňa a popri práci kormidelníka bude naďalej pôsobiť aj ako riaditeľ pre vzdelávanie trénerov v Olympijskom centre v Kuortane.
Zdroj: 43391
Zdieľajte:

Sieppi bol dve desaťročia tréner, mentor a generálny manažér ženskej reprezentácie Fínska aj dievčenského výberu do 18 rokov. V tomto období získal bronz na ZOH 2010 i 2018 a bol aj pri jedenástich bronzových medailách na majstrovstvách sveta. Súčasť jeho nového kontraktu je aj opcia na ďalšie dva roky.

Pozrite si aj

VIDEO Menovci sa podpichli. Problém prišiel riešiť tvrdý Košičan

"Vstupujeme do nového olympijského cyklu a hľadali sme možnosti - osobnosť, trénera, ktorý dostane naše hráčky na vyššiu úroveň a pomôže nám k návratu na pozície z minulosti v podobe účasti na zimných olympijských hrách a na majstrovstvách sveta elitnej kategórie," povedala generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová pre portál hockeyslovakia.sk. Slovenkám nevyšla vlani olympijská kvalifikácia a v nižších divíziách pôsobia od roku 2013.

Pozrite si aj

VIDEO Ide robiť Oremus poriadky vo Zvolene? To si s hráčmi vydiskutujem, detaily nepoviem

Prečítajte si aj

Zemetrasenie v Banskej Bystrici!

Prečítajte si aj

Je rozhodnuté! Šimon Nemec, Pavol Regenda a Adam Ružička spoznali odpovede
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články