Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košičania najslabší v štatistikách z celej súťaže, Chovan vyzýva k zmene dôležitej činnosti

KOŠICE - Hokejistom HC Košice sa ani na tretí pokus nepodarilo získať prvé body v extraligovej sezóne 2022/2023 a s nulou na bodovom konte pripomenuli svoj nevýrazný vstup do minulého ročníka. V nedeľňajšom zápase 4. kola proti Prešovu síce viedli 1:0, ale po nevydarenej tretej tretine im k bodom nepomohla ani výrazná strelecká prevaha (39:14).
Zdroj: 43288
Zdieľajte:

Za sebou mali tesné prehry 2:3 v Michalovciach a v Nitre, po ktorých chceli na domácom ľade v tisícovej Crrow aréne naplno bodovať. V úvodnom zápase sezóny na Zemplíne boli s domácimi strelecky vyrovnaní (33:33), viac striel než súper mali v Nitre (39:21), ale výrazná ofenzívna aktivita im ani tentoraz nepriniesla úspech. "Keď dáte zo 40 striel jeden gól, tak nemôžete víťaziť. Trochu nám to viazne v koncovke. Zápasy potrebujeme vyhrávať. Zo šancí, ktoré sme dnes mali, sme mohli dať viac gólov. V našom zakončení je cítiť nervozitu. Tlačíme to silou a možno by to chcelo viac pokoja. My veľmi chceme a niekedy je priveľká snaha kontraproduktívna. Potrebujeme nejaké víťazstvá ako soľ. Musíme dať hlavy hore a skúsiť vyhrať nasledujúci zápas," skonštatoval útočník Marek Bartánus, ktorý si pripísal asistenciu na jedinom góle "oceliarov."

Prečítajte si aj

Útočník Prešova sa pripomenul Košičanom, od ktorých odišiel pred dvomi rokmi, Bokroš urobil niečo, čo málokedy

Košičania nastúpili na prvý domáci zápas v Crow aréne, ktorá má osemnásobne menšiu divácku kapacitu než ich domovská Steel aréna. V menšej hale v minulosti viackrát trénovali a odohrali aj prípravné zápasy, no návrat do nej im nevyšiel. "Nezačali sme dobre. Báli sme sa, že budeme robiť chyby. Po prvej tretine sme si v šatni niečo povedali, náš výkon v druhej bol lepší a dali sme aj gól. V tretej tretine sme dvakrát inkasovali, no mali sme veľa šancí na to, aby sme zápas otočili vo svoj prospech. Musíme hrať agresívnejšie a mať viac sebavedomia," povedal tréner Dan Ceman.

Prečítajte si aj

Skvelý boj Pavla Regendu o miesto v zostave Anaheim Ducks, radosť urobil aj Kňažko

"Oceliari" zažívajú deja vu, keď nulou na bodovom konte kopírujú nevýrazný štart do sezóny 2021/2022. Aj vtedy prehrali úvodné tri zápasy, po ktorých ukončili nepriaznivú sériu víťazstvom nad Liptovským Mikulášom (5:2) a následne zdolali aj Banskú Bystricu (5:3). Za neúspešný štart vinia najmä nevýraznú koncovku. V troch zápasoch vyprodukovali zo 111 striel iba päť gólov a ich úspešnosť streľby 4,50-percenta je najnižšia v súťaži. Vylepšiť si ju chcú v piatkovom zápase na ľade Zvolena. "S takým útokom, aký máme, musíme dávať viac gólov. Vytvorili sme si aj presilovky, ale neskórovali sme v nich. Chce to vyššiu efektivitu a údernejšie presilovky," poznamenal kapitán Michal Chovan.

Prečítajte si aj

V zahraničí s ním rozviazali zmluvu: Najlepší nahrávač Košíc je voľný
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články