Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Útočník Prešova sa pripomenul Košičanom, od ktorých odišiel pred dvomi rokmi, Bokroš urobil niečo, čo málokedy

KOŠICE - Na víťazstve hokejistov HC 21 Prešov na ľade HC Košice 2:1 mal výrazný podiel brankár Eugen Rabčan, pre ktorého išlo o návrat na extraligový ľad po desiatich mesiacoch. Vo svojej súťažnej premiére v drese Prešova mal podľa oficiálnych štatistík 95,83% úspešnosť zákrokov a za výkon ho pochválil aj tréner Ernest Bokroš.
Zdroj: 43287
Zdieľajte:

"Strojcom víťazstva bol brankár Rabčan, ktorý dostal príležitosť. Málokedy chválim, ale pochvalu si dnes za výkon zaslúži celý tím. Toto víťazstvo si veľmi vážime. Rozhodla naša veľmi kvalitná defenzíva a organizácia hry. Košice nás v ofenzíve pretlačili a boli aktívnejšie aj v strelách. V ofenzíve sme vyťažili z minima maximum. Najdôležitejšie bolo, že sme ubránili šesť košických presiloviek," pripomenul Bokroš košickú prevahu, o ktorej svedčal aj pomer striel 39:14.

Prečítajte si aj

Skvelý boj Pavla Regendu o miesto v zostave Anaheim Ducks, radosť urobil aj Kňažko

Pre 21-ročného brankára Rabčana išlo o návrat na extraligový ľad po desiatich mesiacoch. Koncom novembra 2021 nastúpil v drese Banskej Bystrice v dvoch zápasoch za dva dni, no ďalšie štarty nepridal. Prevažnú časť ročníka strávil v drese Humenného v nižšej súťaži, z ktorej sa po ponuke z Prešova vrátil do extraligy. V úvodných troch zápasoch bol v pozícii náhradníka za Rusom Nikitom Bespalovom, ktorý začal sezónu dvoma víťazstvami. V piatok ani jeho 31 zákrokov nestačilo na triumf proti Popradu (prehra 2:3 pp) a v ďalšom zápase dostal príležitosť Rabčan.

Prečítajte si aj

V zahraničí s ním rozviazali zmluvu: Najlepší nahrávač Košíc je voľný

Ten inkasoval iba v polovici zápasu, keď ho po slabom dôraze obrancov prekonal Joona Jääskeläinen. Inak sa vyznamenal pri viacerých košických tutovkách, efektným zákrokom lapačkou zmaril aj šancu Radoslava Tybora. Pre Košičanov to bol prvý domáci zápas v sezóne, no neodohrali ho vo svojej domácej Steel aréne, ale v Crow aréne, ktorá má osemnásobne menšiu divácku kapacitu.

Pozrite si aj

VIDEO Nervozita v Nitre: Molnár sa nezľakol Jääskeläinena, zapojil sa Chovan a Bodák doslova dusil Lampera

Prešovčania síce po dvoch tretinách prehrávali 0:1, ale gólmi Róberta Ďžugana a Abbotta Girduckisa otočili skóre. "Vedeli sme, do čoho ideme a že Košice ešte nevyhrali. Očakávali sme, že budú aktívnejší, predsa len hrajú doma. Po druhej tretine sme si povedali, že tých 40 minút dáme za hlavu a skúsime to zvrátiť. Napokon sa tak aj stalo a sme za to radi," poznamenal Rabčan.

Prečítajte si aj

Čo sa stalo s Richardom Pánikom?

V dočasnom útočisku košického tímu sa darilo aj ďalšiemu rodákovi z Levoče Róbertovi Džuganovi. Gólom naštartoval obrat Prešovčanov, ktorým sa ideálne vrátil do známeho prostredia. Pred dvoma rokmi sa práve v "crowke" konal tzv. try-out, na ktorom si Džugan vybojoval zmluvu s HC Košice. V drese "oceliarov" však odohral iba osem zápasov a po viacerých zastávkach zamieril do Prešova. Ligový debut v novom pôsobisku absolvoval práve v Košiciach a okorenil ho gólom. "Mne sa tu hrá dobre, poznám toto prostredie. Išlo mi však o to, aby som sa sústredil na víťazstvo tímu a bočné veci som dal nabok. Teším sa, že sme zvíťazili, sú to cenné body. Zatiaľ je v tíme výborná atmosféra, ale netreba lietať v oblakoch. Určite príde aj nejaká prehra, takže treba sa držať na zemi a ísť pokorne," uviedol Džugan.

Prečítajte si aj

Slovenský hokej zasiahla tragédia: Svet opustil držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články