Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Unikátny komplex a významný projekt: Nové sídlo pokrstili hokejisti SR 18

POPRAD - V utorok odštartovala nová sezóna projektu centralizovanej prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov. Tím pod vedením hlavného trénera Tibora Tartaľa a manažéra Branislava Vargu sa premiérovo zišiel v priestoroch novootvorenej Strednej športovej školy v Poprade.
Zdroj: 43173
Zdieľajte:

V prvotnej nominácii projektu osemnástky figuruje dvadsať hokejistov, ktorých bude čakať v priebehu sezóny okrem tréningového procesu aj solídna porcia zápasov. Mladíci absolvujú konfrontácie s účastníkmi seniorskej TIPOS Slovenskej hokejovej ligy aj s dvanástimi tímami Extraligy juniorov.

Projekt začal s prípravou na ročník 2022/23 v novom sídle Strednej športovej školy v Poprade. Unikátny komplex oficiálne otvorili iba v pondelok. V jeho areáli sa nachádza nielen samotná škola, ale aj viacúčelová športová hala, tréningová hokejová hala so šatňami, telocvične, posilňovne, priestory pre regeneráciu a pohybové štúdio. Nechýbajú ani nové učebne, kabinety, jedáleň a internát.

Prečítajte si aj

SZĽH sa vyjadril k otázke zákazu reprezentovania hráčmi z KHL

Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan, ktorý vyzdvihol spoluprácu kraja, mesta a školy. „Zväz bol ideovým vodcom celého projektu. Dlhodobo sme sa snažili vytvoriť infraštruktúru, kde by sa spájal šport so vzdelávaním. V Poprade je to výnimočný projekt. Verím, že sa ním inšpirujú aj v iných krajoch,“ uviedol Šatan, podľa ktorého by mohla v meste v blízkej budúcnosti vzniknúť aj hokejová akadémia.

Prečítajte si aj

Lukáš Hvila ešte nekončí: S krajanom z Levíc prestúpili do klubu, ktorý nemal titul dvanásť rokov

„Naším zámerom ako zriaďovateľa školy bolo vytvoriť jedinečné podmienky pre výchovu a vzdelávanie nadaných športovcov, ktoré boli dovtedy v rámci školy značne limitované. Za pomerne krátke obdobie sa podarilo dokončiť areál, ktorý je moderný a pripravený poskytnúť veľmi solídne zázemie aj mládežníckym reprezentáciám v mnohých druhoch športu, vrátane hokeja,“ dodal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Prečítajte si aj

Trenčín uzatvára tému Tomáš Záborský

Nominácia do centralizovanej prípravy projektu SR 18 (Poprad, 6. – 9. 9.):

Brankári: Samuel Urban (MŠK Púchov), Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Sebastián Bodnár (HC Košice).

Obrancovia: Adam Beluško (HC Košice), Tomáš Kráľovič, Maxim Petras (obaja HC Slovan Bratislava), Tomáš Šlank (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Milan Pišoja (MŠK Púchov), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Richard Ďurina (HK DUKLA Trenčín).

Prečítajte si aj

Košičanov prinútila konať faktúra za august, prvý súper Oceliarov príde inokedy

Útočníci: Michal Liščinský (HC Košice), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Martin Rudolf Liška (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Michal Feranec, Ondrej Maruna, Andrej Párička (všetci HK DUKLA Trenčín), Patrik Masnica (HC Oceláři Třinec/ČR), Stanislav Gron (BK Mladá Boleslav/ČR), Timotej Varga (Nacka HK/Švéd.).

Realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál, Jozef Stümpel (asistenti trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner), Ľuboš Ondrejka (masér).

Pozrite si aj

VIDEO Vypadnite domov! Drsná bitka ukončila priateľský zápas za stavu 3:3

Prečítajte si aj

Smútok v HKM Zvolen: Zomrel pamätník všetkých titulov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/Tlačová správa

Diskusia

Podobné články