Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH sa vyjadril k otázke zákazu reprezentovania hráčmi z KHL

BRATISLAVA - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nezakázal reprezentovať hráčom, ktorí pôsobia v Rusku a v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Rozhodol o tom štvrtkový Výkonný výbor a o svojom rozhodnutí informoval v krátkom stanovisku.
Zdroj: 43070
Zdieľajte:

"Výkonný výbor SZĽH aj Slovenský zväz ľadového hokeja budú vždy rešpektovať medzinárodné dohody a platné zákony SR. Máme za to, že hráči, ktorí aktuálne hrajú v Rusku, neporušujú ako medzinárodné dohody, tak naše zákony. Budeme sa teda opierať o Olympijskú chartu, podľa ktorej má byť šport nástrojom spájania. Útoky a nevraživosť voči športovcom sú neakceptovateľné rovnako, ako je neprijateľný akýkoľvek vojnový konflikt. Z tohto dôvodu budeme aj naďalej vyberať hráčov do reprezentácie podľa ich aktuálnej formy a nie ligy, v ktorej pôsobia," uvádza sa v stanovisku.

Prečítajte si aj

Brezno vyriešilo brankársku otázku novou zmluvou

Slovensko sa tak nepridalo ku krajinám, ktoré sa odhodlali k takémuto kroku po ruskej invázii na Ukrajinu. Zákaz reprezentovať hráčom pôsobiacim v KHL schválili napríklad vo Francúzsku, Švédsku, Fínsku a Česku.

Prečítajte si aj

Slovan do novej ligy? Možno. Nemci sa bránia

V prebiehajúcej sezóne pôsobí V KHL sedem slovenských hokejistov. Bronzoví medailisti zo ZOH v Pekingu - brankár Patrik Rybár (Spartak Moskva), obranca Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk) a útočník Michal Krištof (Admiral Vladivostok). Okrem nich aj brankár Adam Húska (Torpedo Nižnij Novgorod), bek Christián Jaroš (Avangard Omsk) a útočníci Samuel Buček (Neftechimik Nižnekamsk) a Adam Liška (Severstaľ Čerepovec).

Prečítajte si aj

Trenčín uzatvára tému Tomáš Záborský

Prečítajte si aj

Büdiová drží palce Šatanovi, Valášek prezradil, kedy hrozí pohroma

Prečítajte si aj

Ďalší dohodnutý hráč Bratislava Capitals posilnil bývalého extraligistu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články