Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Büdiová drží palce Šatanovi, Valášek prezradil, kedy hrozí pohroma

ZVOLEN - Na stredajšom zasadnutí APHK s predstaviteľmi extraligových klubov vo Zvolene bola na stole téma vysokých cien energií.
Zdroj: 43162
Zdieľajte:

Najprv koronavírus, teraz energetická kríza. Hokejové kluby ešte nestrávili dvojročné obdobie kvôli pandémii a znova riešia veľký problém. Ako prvé to pocítili Košice. Osemnásobný majster rozpustil ľad v Steel aréne a presťahoval sa do Crow arény.

Prečítajte si aj

Smútok v HKM Zvolen: Zomrel pamätník všetkých titulov

"Čo sa udialo v Košiciach, vo veľmi blízkej dobe sa to bude týkať aj ostatných klubov. Sme v štádiu, kedy budeme držať palce Miroslavovi Šatanovi, pretože začal rokovania s vládou. Od klubov má nejaké základné dáta k tomu, aby dokázal dohodnúť čo najlepší ústupok. Veríme, že sa mu podarí dosiahnuť spoločný cieľ," uviedla pre RTVS riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

Prečítajte si aj

Lukáš Hvila ešte nekončí: S krajanom z Levíc prestúpili do klubu, ktorý nemal titul dvanásť rokov

Člen Ligovej rady APHK a manažér Nových Zámkov Imre Valášek nateraz ešte nerobí paniku. Podľa jeho slov je to však alarmujúci stav a katastrofálne následky sa môžu objaviť o pár mesiacov. "Momentálne nehrozí košický scenár. Do konca roka majú všetci podpísané energetické zmluvy, čo znamená, že idú v nejakých cenách. Intenzívne sa však rieši, čo bude v januári. Tam nás to naozaj môže všetkých zasiahnuť. Prevádzka ľadu je približne do konca marca až začiatku apríla. Pri súčasných cenách je to jednoducho neudržateľné," poznamenal.

Prečítajte si aj

Steel aréna momentálne bez hokeja: HC Košice sa sťahuje a hľadá alternatívy

Prečítajte si aj

Trenčín uzatvára tému Tomáš Záborský
Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články