Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Steel aréna momentálne bez hokeja: HC Košice sa sťahuje a hľadá alternatívy

KOŠICE - Extraligový klub HC Košice rieši vážny problém. Kvôli tomu bol nútený presťahovať všetky svoje tímy zo Steel arény do Crow arény.
Zdroj: 42917
Zdieľajte:

Steel aréna bude v najbližšom období bez hokeja. Vedenie klubu zverejnilo na sociálnej sieti stanovisko k súčasnej situácii, ktoré prinášame v plnom znení bez redakčných úprav:

Prečítajte si aj

Smútok v HKM Zvolen: Zomrel pamätník všetkých titulov

"Ceny elektrickej energie sa v posledných týždňoch bezprecedentne a astronomicky zvýšili. Kým v decembri 2021 bola cena 54,96 € za MWh, koncom mája to bolo 229 eur za MWh a koncom augusta cena energie dosiahla strop 1050 eur za MWh. HC Košice za prenájom ľadových plôch, šatní a administratívnych priestorov v Steel aréne zaplatil v sezóne 2021-2022 spolu takmer 500 tis. eur, pri čom 85% nákladov na prenájom ľadu tvoril prenájom ľadu pre mládežnícke tímy. Klub uzavrel na sezónu 2022-2023 so Steel arénou dohodu o navýšení platby na sumu 650tis. eur.

Pozrite si aj

VIDEO Vypadnite domov! Drsná bitka ukončila priateľský zápas za stavu 3:3

Aktuálne ceny energie však spôsobili, že dohodnutých 35tis. eur za mesiac august pokryje len cca. šestinu reálnej spotreby. Dohodnutých 650tis. eur na sezónu 2022/23 by za aktuálnych podmienok a cenách elektrickej energie vystačil na cca. 3 mesiace fungovania. Celosezónne by sa celková suma za prenájom ľadovej plochy mohla vyšplhať na 2 milióny eur. Táto suma by však bola pre klub a najmä mládežnícke tímy likvidačná.

Prečítajte si aj

Ďalšia bitka až v sezóne: Odvekí extraligoví rivali zrušili prípravný duel

Klub má nastavený rozpočet, ktorý sa s tak enormným zvýšením nájmu nemá šancu vyrovnať. Krízovým riešením je presunutie tréningového procesu všetkých tímov do Crow arény, kde bude prebiehať v obmedzenej podobe. HC Košice aktuálne hľadá všetky možnosti a alternatívy, ako danú situáciu vyriešiť. O ďalších krokoch bude klub svojich partnerov, permanentkárov, fanúšikov, a verejnosť informovať."

Prečítajte si aj

Center z Liptovského Mikuláša má nový klub, uspel počas skúšky na strednom Slovensku

Prečítajte si aj

Obrovské slovenské meno zakotvilo v Poprade, Kamzíci sa rozlúčili s cudzincom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články