Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

JOJ Šport Slovenský pohár: Do skupinovej fázy postúpil outsider na úkor rivala

BRATISLAVA - Hokejisti MŠK Púchov, HK Brezno Knights a HK Levice skompletizovali zoznam účastníkov skupinovej fázy JOJ Šport Slovenského pohára 2022/2023. Všetky tri tímy si vybojovali účasť v predkole, ktoré vyvrcholilo záverečnými zápasmi cez víkend. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.
Zdroj: 41066
Zdieľajte:

V rozhodujúcom dueli predkola o postup do A-skupiny sa zrodilo prekvapenie na úkor účastníka Tipos SHL. Považská Bystrica podľahla druholigovému Púchovu 1:2 po predĺžení a nájazdoch. V súboji o miestenku do základnej B-skupiny si Brezno poradilo so Žiarom nad Hronom 3:2. Výhodu domáceho prostredia nevyužila druholigová Rimavská Sobota, ktorá nestačila na favorizované Levice 1:2.

Prečítajte si aj

Obrovské slovenské meno zakotvilo v Poprade, Kamzíci sa rozlúčili s cudzincom

Program skupinovej časti pohárovej súťaže odštartoval už 30. augusta predohrávaným súbojom medzi extraligovým Prešovom a účastníkom Tipos SHL HC 19 Humenné. Najbližší duel Slovenského pohára je na programe 9. septembra, stretnú sa v ňom Martin a Prešov. Z extraligistov štartuje v tohtosezónnej edícii SP len minuloročný finalista HC 21 Prešov. Prvenstvo obhajuje tím Vlci Žilina. Víťaz získa odmenu 15-tisíc eur.

Prečítajte si aj

Brezno dáva dohromady ofenzívu, do košiara pribudol aj junior z Dukly

Do semifinále, ktoré sa odohrá na dva zápasy v novembrovej a decembrovej reprezentačnej prestávke, postúpia traja víťazi skupín a najlepší z trojice tímov na druhých miestach. Slovenský pohár vyvrcholí finálovým zápasom vo februári 2023, jeho dejisko oznámia organizátori neskôr.

Prečítajte si aj

Pilier defenzívy opúšťa Banskú Bystricu

Zloženie základných skupín JOJ Šport Slovenského pohára 2022/2023

A-skupina: Vlci Žilina, HK Skalica, HK Gladiators Trnava, MŠK Púchov

B-skupina: HC 21 Prešov, HK VITAR Martin, HC 19 Humenné, HK Brezno Knights

C-skupina: HC Topoľčany, HK Spartak Dubnica, Modré Krídla Slovan, HK Levice.

Prečítajte si aj

Draftovaný slovenský gólman sa znova pokúsi zaujať na domácej scéne
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články