Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 20 mieri na ďalšie podujatie, do Škandinávie neletí ani jeden hráč z letných MS

BRATISLAVA - Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa len pár dní po juniorskom šampionáte v Kanade predstavia v ďalšej medzinárodnej konfrontácii. Tím pod vedením trénera Ivana Feneša odletí v stredu do fínskeho Rovaniemi, kde odohrá tri prípravné zápasy proti domácim Fínom, Švédom a Čechom.
Zdroj: 43052
Zdieľajte:

Mladým Slovákom sa v Kanade nedarilo, na šampionáte nepostúpili do štvrťfinále a obsadili konečnú deviatu priečku. Tentoraz sa v rámci prípravy na decembrový juniorský šampionát, ktorý sa uskutoční v tradičnom termíne (26. decembra – 5. januára) v mestách Halifax a Moncton, zapoja do ďalšej akcie.

Prečítajte si aj

HC Košice sa viac priblížil fanúšikom: Novinka, aká tu ešte nebola

Trénerský štáb nominoval na augustové podujatie 23 hráčov. Na zozname nefiguruje ani jedno meno, ktoré sa predstavilo na MSJ 2022 v Edmontone. K dispozícii sú hokejisti s ročníkom narodenia 2003, 2004 aj 2005. Ako informoval portál hockeyslovakia.sk, cieľom fínskeho turnaja je vidieť v akcii potenciálnych adeptov na decembrový šampionát.

Prečítajte si aj

VIDEO Druholigová Senica zlákala do mužstva vicemajstra sveta a dvoch Skaličanov

Hráči sa zišli na zraze v bratislavskom Ružinove už v pondelok 22. augusta. Po štyroch tréningoch ich v stredu čaká cesta do Rovaniemi, ktorá si vyžaduje kombináciu dvoch letov a autobusového presunu. Vo štvrtok od 19.00 je na programe duel s Fínskom, v piatok od 15.30 zápas so Švédskom a v sobotu od 14.30 posledný súboj proti Česku. Na Slovensko sa reprezentácia vráti v nedeľu 28. augusta.

Prečítajte si aj

Český extraligový klub ruší utorkový zápas: Slovenský protivník nepricestuje

Nominácia SR 20 na VT v Bratislave a turnaj vo Fínsku (hráči podľa klubov):

Luca Krakovský, Antionio Ožvald, Alex Šotek (všetci Slovan Bratislava), Antonín Bartoš, Leo Eperješi (obaja HC Košice), Ondrej Molnár, Marek Šramaty (obaja HK Nitra), Sebastián Nahálka, Patrik Sokoli (obaja HK ŠKP Poprad), Timotej Tomala (HK Spišská Nová Ves), Šimon Bečár, Jakub Chromiak, Marián Moško (všetci HK Dukla Trenčín), Boris Babeliak (HKM Zvolen), Tim Danielčák (HC Litvínov), Pavol Štetka (HC Dynamo Pardubice), Ján Korec (Skien IK), Michal Laurenčík (Tyresö/Hanviken (Švéd.), Adam Ondrič (KooKoo), Markus Suchý (Blainville Boisbriand Armada), Róbert Bačo (Moose Jaw Warriors) Matej Marinov (Fargo Force)

Prečítajte si aj

Ašpirant na postup z Gemera zbrojí: V bránke extraligový gólman, útok osvieži zaujímavé priezvisko

Náhradníci: Alex Géci (HC Slovan Bratislava), Patrik Jurčák (HC Košice), Samuel Socha (HK Levice), Michal Kapičák (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Samuel Kliment (MMHK Nitra), Maroš Mešár (HK ŠKP Poprad), Filip Kubiridžák (Vlci Žilina-mládež), Filip Čulík, Šimon Kornel Gaško (obaja HKM Zvolen), Kevin Horváth (HC Kometa Brno/ČR), Daniel Chovaniak (AZ Havířov/ČR), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.).

Realizačný tím:

manažér - Tomáš Pšenka, hlavný tréner - Ivan Feneš, asistent trénera - Peter Frühauf, asistent trénera - Andrej Kmeč, tréner brankárov - Peter Kosa, kondičný tréner - Richard Pinka, videotréner - Patrik Michnáč, Lekár - MUDr. Štefan Eperješi, fyzioterapeut - Michael Bujňák, masér - Miroslav Harvančík

Program SR na turnaji vo Fínsku:

Štvrtok 25. augusta
19.00 Fínsko – SLOVENSKO

Piatok 26. augusta
15.30 SLOVENSKO – Švédsko

Sobota 27. augusta
14.30 Česko – SLOVENSKO

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články