Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Druholigová Senica zlákala do mužstva vicemajstra sveta a dvoch Skaličanov

SENICA - Do kádra druholigových hokejistov HC Dukla Senica pribudli brankár Peter Hamerlík a útočníci Alexander Kotzman s Davidom Jašom. Záhoráci o tom informujú na sociálnej sieti.
Zdroj: 43049
Zdieľajte:

40-ročný brankár Peter Hamerlík vynechal uplynulú sezónu 2021/22. Časť ročníka predtým odchytal za Bratislava Capitals v IHL, ale na konci sezóny oslavoval extraligové striebro s HK Poprad. Dvojnásobne draftovaný slovenský gólman (2000 Pittsburgh, 2002 Boston) do zámorskej NHL nikdy nenazrel. Na klubovej úrovni získal český titul s Třincom v roku 2011. O rok neskôr nechýbal na súpiske Slovenska v rámci MS vo Fínsku a stal sa vicemajstrom sveta.

Prečítajte si aj

HC Košice sa viac priblížil fanúšikom: Novinka, aká tu ešte nebola

25-ročný útočník Alexander Kotzman bol pevnou súčasťou ofenzívy Skalice dlhých šesť rokov. V poslednom ročníku bodovo zopakoval sezónu 2018/19, keď v 37 zápasoch strelil 12 gólov a pridal 15 asistencií. V Senici sa stretne so starším bratom obrancom Pavlom.

Pozrite si aj

VIDEO Ako McTavish spasil Kanadu na bránkovej čiare. Fínom k titulu chýbali milimetre

23-ročný útočník David Jaša po ukončení juniorského veku naskočil do seniorskej zostavy Skaličanov a hneď pri premiérovom účinkovaní získal v hlasovaní o hráča mesiaca Striebornú prilbu. V sezóne 2021/22 nastúpil na 43 zápasov s bilanciou (13+24).

Prečítajte si aj

Šok v NHL! Kapitán Kanady a strieborný medailista zo slovenských MS si už nezahrá

Prečítajte si aj

Kde dnes pôsobí Martin Kuľha?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články