Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U20 2023: Slováci narazia v decembri na silnú skupinu a nové dejisko

MONCTON - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov odohrajú hlavnú fázu nasledujúceho juniorského svetového šampionátu v kanadskom Monctone. V základnej B-skupine budú ich súpermi USA, Fínsko, Švajčiarsko a Lotyšsko.
Zdroj: 43029
Zdieľajte:

V A-skupine, ktorej dejiskom bude Halifax, budú bojovať Kanada, Švédsko, Česko, Nemecko a Rakúsko. Zloženie skupín v stredu oznámili Kanadská hokejová federácia spolu s Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF). Turnaj sa uskutoční v termíne 26. decembra až 5. januára 2023.

Prečítajte si aj

Najúspešnejší kouč Nitry presedlal k novej robote: Je manažérom špičkového rezortu

Keďže na letnom dohrávanom šampionáte v Edmontone žiaden tím nevypadol, zloženie skupín určili organizátori vďaka rebríčku, ktorý zostavili na základe umiestnení desiatich účastníkov na uplynulých piatich MS. Súčasťou elitnej skupiny juniorských šampionátov zostáva Lotyšsko, ktoré nahradilo Rusko. IIHF pred niekoľkými mesiacmi vylúčila zbornú z dôvodu vojny na Ukrajine.

Prečítajte si aj

Na popradskom ľade sa po pätnástich rokoch predstaví bývalý Kamzík

Organizátori ďalej informujú, že v komunitných oblastiach provincií Nové Škótsko (Halifax) a New Brunswick (Moncton) sa odohrá ešte pred začiatkom turnaja minimálne desať prípravných zápasov. Slovenská juniorská reprezentácia by mala odletieť do Kanady približne v polovici decembra. Kompletný rozpis zápasov bude známy v nasledujúcich týždňoch, informoval web hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Mužstvo spod Tatier získalo do svojich radov konzultanta a uznávaného trénera

Zloženie skupín na juniorských MS 2023:

A-skupina (Halifax): Kanada, Švédsko, Česko, Nemecko, Rakúsko

B-skupina (Moncton): USA, Fínsko, Švajčiarsko, SLOVENSKO, Lotyšsko

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články