Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Atraktívne hokejové derby je späť! Posledné sa uskutočnilo v auguste 2015

SKALICA - Po siedmich rokoch sa na Záhorí uskutoční opäť hokejové derby. Prvoligový tím HK Skalica vyzve novovzniknutý HC Dukla Senica. Naposledy sa tieto dva celky stretli v roku 2015. Miestom posledného derby bol zimný štadión v Senici, tentoraz to bude Skalica.
Zdroj: 42967
Zdieľajte:

V utorok 23. augusta bude horúco v HANT aréne, kde o šiestej hodine podvečer vykorčuľujú proti domácim hokejisti Senice. Oba tímy budú chcieť zvíťaziť. Medzi funkcionármi však panuje dobrá nálada a nadštandardná spolupráca.

Prečítajte si aj

Bývalý účastník Ligy majstrov zlanáril dvojicu známych centrov

"Teším sa, že sme po sedemročnom čakaní vrátili na Záhorie tradičné derby. Nechám sa však prekvapiť, či sa bude niesť v priateľskom duchu, alebo to bude mať náboj pravého derby. Určite sa však na to teším, pretože na tieto zápasy chodievalo veľa divákov a bola obojstranne výborná atmosféra. Verím, že to bude aj v tomto prípade. Už počas letnej prípravy sme spolupracovali. Som zvedavý, čo nám to ešte prinesie," uviedol riaditeľ HK Skalica Miroslav Lipovský, ktorý získal v kariére dva tituly (Žilina 2006 a Košice 2009).

Prečítajte si aj

Na drafte si ho vybral New Jersey a dvakrát prerušil kariéru: Šťastie skúsi na Slovensku

Na hokejový sviatok sa tešia i Seničania. "Rivalita počas zápasu je bežná vec a budem rád, ak to dostane väčší špeciálnejší náboj. Po stretnutí sme však susedia či kamaráti. O tom je šport. V priebehu boja sa ide na hranu, po ňom všetko opadáva. Takto vnímam aj našu doterajšiu komunikáciu a je pravdepodobné, že budeme posielať hráčov do Skalice na striedavé štarty. Tak by to malo byť," tvrdí Pavol Krutý, prezident senického klubu a bývalý útočník, ktorý na konci ešte dodal: "Pre Senicu je to veľká výzva. Skalica má podstatne bohatšiu históriu a účinkuje v TIPOS SHL."

Prečítajte si aj

HC Košice angažoval efektívneho a silového Zvolenčana: Spilar potvrdil uzavretie kádra

V auguste 2015 videli diváci naposledy Záhorácke derby. Skaličania zvíťazili 6:4 a mužstvo viedol Čech Martin Stloukal. Dukle vtedy velil skúsený kormidelník Svätopluk Kosík.

Prečítajte si aj

Uvidíme ho v lige? Medzi seniormi bude chcieť zaujať ďalší dorastenec
Zdieľajte:
Zdroj informácií: HK Skalica/tlačová správa

Diskusia

Podobné články