Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Štvrtkový večer v Banskej Bystrici okorenilo 12 gólov

Pre extraligu netradičný štvrtok priniesol najmä v Banskej Bystrici zaujímavé gólové divadlo. Nesmieme zabudnúť ani na Martin, ktorého dnes čakala ,,skúška" proti 20-tke.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MHC Mountfield Martin - Orange SR 20 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Pokrivčák (Illo,Říha), 36. T. Klíma (Jokeľ), 60. Fujerík (Varga,Illo)

Tento týždeň sa v Martine javí ako poriadne nabitý. Hokejisti z Turca museli v priebehu 4 dní odohrať tri zápasy. Ten utorkový proti Žiline úspešne zvládli, dnes ich čakala 20-tka a zajtra silný Zvolen. Logickým ťahom trénerov teda bolo šetrenie martinských síl na zajtrajší ťažký duel. Povinná jazda bola aj napriek tomu obtiažna, veď chlapci z reprezentácie nie sú nikdy ľahkým orieškom. Odolnosť Godlových betónov ako prvý vyskúšal Tomáš Klíma. Neskôr sa pred juniorským gólmanom skloňovali najmä dve mená - Pokrivčák a Illo. Práve tejto dvojici sa v 14. minúte podarilo otvoriť skóre zápasu. Najbližšie k vyrovnaniu sa priblížil rodák z Ilavy - Patrik Koyš, ktorý sa po chybe martinského beka dostal do skvelej streleckej šance. Nebyť pozorného Čecha, oba celky by do šatní dochádzali za vyrovnaného stavu. Prostredné dejstvo začali aktívnejšie zverenci Ernesta Bokroša. Skvelú streleckú šancu si vypracoval Pavol Skalický, keď uchmatol puk martinskému obrovi Ďatelinkovi, domáci gólman však jeho chybu napravil. ,,Kosačky" nebezpečne ohrozil aj Peter Galis páliaci z prečíslenia,no českého brankára nedokázal prekonať ani na dvakrát. Turčianski hokejisti sa prebrali z letargie v 36. minúte. Tomáš Klíma bez problémov prešiel cez obrancov a oklamal zmäteného Godlu, zvýšil tak náskok svojho tímu na 2:0. Martinské publikum si v poslednej tretine pýtalo ešte aspoň jeden gól, ktorý napokon aj prišiel. Dvadsaťosem sekúnd pred koncom zápasu dokázal Dominik Fujerík využiť prečíslenie a s Illovou a Vargovou pomocou spečatil skóre dnešného duelu na konečných 3:0.

Martin svojich fanúšikov nesklamal a na svoje konto si pripísal dôležité 3 body. Jeho hlavným cieľom je predbehnúť 6. Trenčín, čo nebude ani zďaleka jednoduché. Najväčší otáznik visí nad zajtrajším duelom: zvládne MHC tretí zápas v krátkom časovom slede, navyše proti súperovi, ako je Zvolen?

HC 05 Banská Bystrica - HK 36 HANT Skalica 8:4 (3:0, 2:2, 3:2)

Góly: 6. Kytnár (Biro), 8. Kadura (Kafka), 18. Kafka (Cohen,Handlovský), 34. Stloukal (Vaškovič,Komínek), 34. Zigo (Róth,Bendík), 36. Kafka (Kytnár,Handlovský), 37. Komínek (Stloukal,Vaškovič), 47. Hudec (Preisinger,White), 53. White (Preisinger,Hudec), 56. Komínek (Jurík,Grundling), 57. Drtina (Školiak,Klímek), 59. Róth (Bendík)

Banskobystrickí fanúšikovia si dnešný hokej určite užili. Vidieť v jednom stretnutí 12 gólov, nehľadiac na dresy strelcov, je predsa len pekný a hlavne zaujímavý zážitok. Najskôr skórovali výlučne domáci hokejisti. Heslo ,,do tretice všetko dobré" potvrdil Milan Kytnár, ktorý prekonal Lipovského až na tretíkrát. Presný zásah s poradovým číslom dva padol len pár minút po úvodnom góle, tento raz sa oň pričinil Dominik Kadura. Do konca prvej 20-minútovky skompletizovali ,,barani" svoj náskok na rovné tri góly, ten posledný pridal tečom strely od modrej čiary Petr Kafka. Zbesilú jazdu domácich hokejistov zastavil prvý skalický gól, o ktorý sa zaslúžil Petr Stloukal.Záhorácku radosť skazil o necelých 17 sekúnd Tomáš Zigo skórujúci hneď po buly. Následne inkasovali hostia opäť, Petr Kafka totiž dokázal efektívne využiť presilovú hru. Ani tri hlty piva nedelili tento a následný skalický gól, ktorým znižoval Tomáš Komínek. Zápas sa za stavu 5:2 prehupol do jeho poslednej časti, no ostreľovanie oboch brán ani zďaleka neskončilo. Ďalšiu početnú výhodu domácich dokázal využiť kapitán Michal Hudec s Preisingerovou pomocou. Čo presilová hra, to gól, tento raz sa na listinu strelcov zapísal Patrick White. Skalica v rýchlo slede znížila o dva presné zásahy, najskôr skóroval Tomáš Komínek a hneď po ňom Marek Drtina. Banská Bystrica povedala posledné slovo v 59. minúte, keď gólom do prázdnej brány uzavrel skóre dnešného duelu Mário Róth.

Banskú Bystricu delia po dnešnom víťazstve od bronzovej Nitry iba dva body, nič lepšie si teda priať nemohla. Skalica má spoločne so Žilinou zhodne po 22 bodov, v najbližších zápasoch teda uvidíme boj o 9. priečku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články