Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš s Ľuptákom naskočili na cestu z Detvy, Prešov uvoľnil z tímu špekulantov

PREŠOV - Extraligoví hokejisti Prešova sa zišli na zimnom štadióne pod Kalváriou a spoločne rozbehli krátku týždňovú prípravu na suchu. Od 1. augusta sa presunú na ľad. Tréner Ernest Bokroš jemne porovnával minulosť so súčasnosťou a čo-to uviedol ku skladbe druhého prešovského kádra pod jeho vedením.
Zdroj: 40069
Zdieľajte:

Tento rok už bola pokojnejšia príprava oproti minulému roku?

"Prichádzame do priestorov, ktoré sme si pred rokom sami vybudovali. Pre nás trénerov aj hráčov je to určite jednoduchšie. Všetko máme k dispozícii a môžeme sa už venovať iba športovým veciam."

Ako sa vám zatiaľ javí hráčsky menoslov?

"V tejto sezóne budeme mať šesťdesiat percent nových hráčov. Viac sa k tomu nedá nič povedať, pretože sa spoznáme počas augusta, kde okrem tréningov budú aj prípravné zápasy. Potom budem hodnotiť výkony nových posíl."

Prečítajte si aj

V najlepších rokoch prišiel jeho čas: Miláčik Banskej Bystrice urobil ťažké rozhodnutie

Minuloroční legionári vyzliekli prešovský dres a nahradili ich ďalší. Akým spôsobom sa vyberali?

"Priznám sa, že som k tomu prispel aj ja. S pánom Ľuptákom sme debatovali na túto tému. Nebolo práve najlepšie riešenie, keď sme mali v zostave hokejistov viacerých národností. Vrátili sme sa teda k osvedčenej ceste z Detvy, čo znamená, že budeme mať prakticky len zámorských hráčov. Samozrejme, okrem brankára Bespalova."

Takmer ročné hosťovanie mal vybavené z Českých Budějovíc Albert Michnáč a neskôr pribudol tiež Ukrajinec Vitali Ljalka. Ani jeden už nefiguruje v kádri. Prečo?

"Z našej strany bol záujem o pokračovanie. Avšak najmä Michnáč stále menil rozhodnutia a nevedel zaujať jasné stanovisko. Klub potrebuje mať istotu, a takisto potrebuje cítiť, že daný hráč chce za neho hrať. Ako náhle začne vymýšľať a v krajnom prípade ohlási interes, takého tu nechceme. Rozhodli sme sa vybrať inou cestou."

Prečítajte si aj

Juraj Faith si našiel nový angažmán: Zahraničný klub povedie s bratom hokejistu Popradu

Vlani ste pravidelne vraveli, že snaha už v dnešnej dobe nestačí a je potrebné mať kvalitu. Pri pohľade na obranu sú tam minimálne zmeny. Čo viete k tomu prezradiť?

"Odišli zahraniční chalani Růžička s Glazkovom a dozadu počítame s tromi novými tvárami. Útok takisto dostal nových legionárov, ale naši chlapci ako Žilka, Sýkora, Klíma či Šimun, musia byť v nasledujúcej sezóne rozdieloví hráči. Pokiaľ sa to nestane, zbytočne ťaháme do kabíny mladíkov ako Melchcer alebo Kevin Jendroľ. Vkladáme nádeje do importov, ku ktorým čakáme, že sa zapoja Slováci. Verím, že tento plán vyjde a prajem si, aby sme boli lepší oproti ostatnému ročníku."

Zo Spišskej Novej Vsi prišiel útočník Róbert Džugan, ktorého ste mali v reprezentácii do 20 rokov. Bola to vaša práca dostať ho do metropoly Šariša?

"Poznám ho veľmi dobre. Mám tú výhodu, že ťažím z osemročného pôsobenia pri mládežníckej reprezentácii a mám prehľad o mladíkoch. Príchod do Prešova závisí len na nich."

Prečítajte si aj

Veľká útočná ryba uviazla v sieti extraligového Liptovského Mikuláša

V šatni zaberalo niekoľko hokejistov. Pripravovali ste im tréningový plán, alebo pracovali vo vlastnej réžii?

"Bohužiaľ, na Slovensku vládne trend, že sa nerobia spoločné letné prípravy. Buď sa trénuje individuálne, alebo s kondičnými trénermi. Tým, že sme sa teraz v pokoji pripravovali, na hráčov čakali kondičné testy, aby sme získali základný parameter v otázke pripravenosti na sezónu."

Najskúsenejší ľavý krídelník Ján Sýkora povedal, že v priebehu leta nabral svalovú hmotu. Vyzerá podľa vás lepšie?

"Jano musí byť jednoznačne rozdielový. Dvadsať bodov na konte pri takomto hráčovi sú pre mňa málo. Bez problémov musí prekročiť tridsaťbodovú hranicu. Nie je to však iba o ňom."

Prečítajte si aj

Útočník Safaralejev po angažmáne v Žiline zakotvil v novom tíme, ostáva na Slovensku

Ľadová plocha sa nachádza v procese výroby. Je už teda cítiť, že sa ročník pomaly blíži. Tešíte sa na to?

"Tri dekády sa toto isté opakuje. Mám radosť z toho, že už viem, kde sa nachádza moja kancelária. Minulý rok bol mimoriadne náročný, a preto aj sezóna takto vyzerala. Na konci sme ale dopadli slušne."

Vieme, že toto nie je vaša parketa, ale nespomínal majiteľ klubu Róbert Ľupták, v akej fáze je zisk nového generálneho partnera?

"Skutočne toto ide mimo mňa. To sú záležitosti pána Ľuptáka. Mojou prioritou je športová časť."

Prečítajte si aj

Štadión extraligového zástupcu obohatí dlhoočakávaná novinka
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články