Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kde dnes pôsobia strojcovia titulov v Banskej Bystrici?

KLOTEN - V rokoch 2017, 2018, 2019 kraľovala slovenskému hokeju Banská Bystrica. Barani trikrát za sebou získali titul. Podarilo sa im to aj vďaka dvojici Éric Faille a Guillaume Asselin. Kde dnes pôsobia?
Zdroj: 31444
Zdieľajte:

32-ročný Faille prišiel pod Urpín v ročníku 2017/2018, teda po zisku prvého titulu. Celkovo v drese Banskej Bystrice strávil dva roky, v ktorých bol nesmierne produktívny.

Prečítajte si aj

Čím Juraj Slafkovský zaskočil GM Montrealu?

Dokopy odohral za Baranov 138 zápasov, v ktorých získal neuveriteľných 152 kanadských bodov. Dnes pôsobí vo švajčiarskom Klotene, s ktorým ho čaká premiérový ročník v najvyššej súťaži NLA. Aj v krajine helvétskeho kríža je nesmierne produktívny.

Prečítajte si aj

Prestúpi ďalší olympionik do KHL?

O 3 roky mladší Asselin taktiež pôsobí v Švajčiarsku. On sa z Banskej sezóne presúval do klubu HC Sierre, neskôr si ho do najvyššej súťaže vytiahol Servette Ženeva.

Prečítajte si aj

Hviezda Predators má novú zmluvu: V Nashville strávi ďalších 8 rokov

Teraz je už druhý rok súčasťou klubu HC Ajoie. Asselin v Banskej Bystrici taktiež pôsobil od ročníka 2017/2018, avšak on prišiel až v jeho priebehu. Aj v jeho prípade platí, že bol nesmierne produktívny. Celkovo pod Urpínom naskočil do 121 duelov so ziskom 114 kanadských bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články