Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Niekdajší zástupca extraligy sa preberá k životu: Predstavil logo, plány a vedenie

DETVA - Od roku 2007 do 2021 v Detve fungoval profesionálny hokej či už v nižšej súťaži, alebo extralige. Celé obdobie bol šéfom Róbert Ľupták, ktorý sa vlani presťahoval do Prešova.
Zdroj: 38060
Zdieľajte:

Pred pár dňami vznikol v mestečku pod Poľanou nový subjekt, v ktorom figurujú nové persony s úmyslom oživiť najrýchlejšiu kolektívnu hru. Klub bude vystupovať pod menom HK Detva. Logo je zhotovené zo zeleno-bielych farieb a jeho výraznou dominantou je rozzúrený medveď. Prezidentom klubu sa stal Jaroslav Bahleda, športový riaditeľ je František Chamula a technický manažment má na starosti Pavel Kuzma.

Prečítajte si aj

Siedmy odchádzajúci Michalovčan zvolil príchod do známeho prostredia

Na oficiálnom facebookovom účte sú podrobne rozpísané informácie, s akým zámerom prichádza na trh detviansky hokej. Prinášame ich v plnom znení bez úprav:

1. Činnosť klubu:

Nakoľko nám mimoriadne záleží na našom krásnom regióne pod Poľanou a sme úzko spätí s mestom Detva, kde sme od malička pôsobili a hrali hokej, vznikla myšlienka pre vznik hokejového klubu, ktorý bude úzko a transparentne spolupracovať s mestom Detva.

Sme klub s detvianskym srdcom, ktorý bude pre svoju prezentáciu a vystupovanie pýchou Detvy.

Hlavným cieľom hokejového klubu HK DETVA je výchova mládeže v meste Detva a v regióne Podpoľanie, ďalej organizácia hokejových súťaží pod hlavičkou Slovenského zväzu ľadového hokeja (ďalej len SZĽH).

Prečítajte si aj

Banskej Bystrici už nepomôže spoľahlivá posila z minulého roka

Ďalším cieľom je vzorná reprezentácia mesta Detva ako hlavného symbolu nášho jedinečného Podpoľania a vytváranie športových podujatí pre širokú verejnosť.

Ľadový hokej je úzko spätý s mestom Detva od roku 1954 a keďže sa hrdo hlásime k jeho odkazu, je rok vzniku hokeja v Detve uvedený aj v logu HK DETVA.

2. Záujmy klubu:

Prioritným záujmom hokejového klubu HK DETVA je výchova, vývoj a zdravý vývin mládeže v meste Detva a v regióne Podpoľanie.

Opätovné vrátenie športovej hrdosti mestu a do sŕdc jej obyvateľov. Vytvárať podmienky pre všetky vekové kategórie, aby si ľadový hokej mohol zahrať každý, s hrdosťou možnosti reprezentovať mesto Detva.

Záujmom klubu pri výchove a rozvoji mládeže je spolupráca s obcami v regióne v zmysle hesla „ ŠKOLA, ŠPORT, RODINA!“

3. Práca s mládežou:

HK DETVA sa prioritne sústredí na prácu s mládežou na profesionálnej úrovni. Od útleho veku „Prípravkára“ až po Juniorov (chlapci a dievčatá).

Cieľom je zabezpečiť kvalitný tréningový proces prostredníctvom vzdelaných, skúsených a hlavne kvalifikovaných trénerov.

Venovať sa všeobecnej športovej príprave, zúčastňovať sa rôznych mládežníckych turnajov na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Viesť a vychovávať mládež v športovom duchu, v zdravom životnom štýle a v zmysle Fair play.

Naučiť mládež rešpektovať súpera, vnímať jednoduché pravidlá, ktoré využijú pri osobnostnom raste i v súkromnom živote.

Vybudovať vzťah k športu, priateľstvo a úctu jeden voči druhému.

Ďalším dôležitým aspektom bude koncentrácia na vzdelanie mládeže.

Prečítajte si aj

Olympionik z Pekingu absolvuje budúcu sezónu v drese Nových Zámkov

4. Seniorské A mužstvo:

Hlavným zmyslom klubu bude výchova mládeže, ale ku každému hokejovému klubu neodmysliteľne patrí aj seniorské A - mužstvo.

Hokejový klub HK DETVA vytvorí družstvo mužov, ktoré sa prihlási do 2. hokejovej ligy.

Cieľom bude rýchly postup do 1. ligy s následnou stabilizáciou v súťaži. Dlhodobým cieľom je boj o najvyššiu súťaž.

Postupne sa budú do mužstva zapracovávať hlavne odchovanci klubu.

Predbežne sme dohodnutí s viacerými hokejistami s reprezentačnými a extraligovými skúsenosťami, ktorí budú pôsobiť pod taktovkou špičkového a licencovaného trénera z Banskej Bystrice. Čakáme len na kladné stanovisko mesta, aby sme veci mohli riešiť verejne.

Prečítajte si aj

Vadim Pereskokov skončil v HC Košice a už je známy jeho budúci mecenáš

5. Financovanie:

Najdôležitejším faktorom bude nastavenie stabilného rozpočtu klubu.

A preto v súčasnosti už má klub finančne silného partnera a ďalší pribudnú v blízkej dobe.

Najdôležitejším faktorom bude nastavenie stabilného rozpočtu klubu.

6. Záver:

Oslovení boli viacerí kvalifikovaní tréneri z regiónu a všetci prejavili veľký záujem podieľať sa na projekte hokejového klubu s detvianskym srdcom.

Oslovené už boli viaceré osobnosti s pozitívnou odozvou.

Sme hrdí na naše mesto Detva, preto vybudujeme značku, na ktorú budeme všetci právom pyšní a bude nás hrdo reprezentovať nielen doma na Slovensku, ale bude nám robiť dobré meno aj v zahraničí !!

Prečítajte si aj

Vo veku 35 rokov zomrel reprezentačný útočník: Štartoval na MS aj ZOH
Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články