Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Olympionik z Pekingu absolvuje budúcu sezónu v drese Nových Zámkov

NOVÉ ZÁMKY - Do kádra extraligového hokejového klubu HC Nové Zámky pribudol 27-ročný lotyšský obranca Roberts Mamčics. "Očakávame, že bude pre naše mužstvo prínos vo všetkých herných aspektoch," povedal tréner Gergely Majoross pre klubovú webstránku.
Zdroj: 42696
Zdieľajte:

Mamčics má za sebou sezónu, počas ktorej si vyskúšal štyri rôzne európske ligy a zároveň štartoval na oboch vrcholoch ročníka. V minulosti sa viackrát objavil v lotyšskej reprezentácii, debut na vrcholnom podujatí absolvoval na ZOH 2022 v Pekingu. Následne štartoval aj na MS vo Fínsku.

Prečítajte si aj

Vo veku 35 rokov zomrel reprezentačný útočník: Štartoval na MS aj ZOH

V sezóne si postupne obliekal dresy Dinama Riga (KHL), Zemgale (najvyššia lotyšská súťaž), českého extraligistu zo Zlína a ročník dokončil vo farbách účastníka najvyššej fínskej súťaže Linköping HC. "Roberts je dobre stavaný obranca, ktorý napriek svojim fyzickým parametrom disponuje veľmi dobrým korčuľovaním. Hral na najvyššej európskej úrovni a hoci jeho primárna úloha bola defenzívna činnosť, očakávame, že bude prínos vo všetkých činnostiach," poznamenal Majoross.

Prečítajte si aj

FOTO Rebranding v Michalovciach: Líšky budú hrať výrazne prezlečené

Po príchode lotyšského obrancu je v kádri HC Nové Zámky šesť legionárov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi. V pozícii zahraničného hráča sú aj český brankár Pavel Kantor a štvorica Američanov obranca Mike Lee a útočníci Jay Dickman, Austin Farley a Robby Jackson.

Prečítajte si aj

Vadim Pereskokov skončil v HC Košice a už je známy jeho budúci mecenáš
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články