Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vedenie NHL pripravilo tvrdé opatrenie ohľadom prestížneho Stanley Cupu

NEW YORK - Aj keď je isté, že tento rok získa Stanleyho pohár aspoň jeden ruský hokejista, trofej pre šampióna NHL v tomto roku do Ruska nezavíta. Vedenie profiligy potvrdilo, že z dôvodu ruskej vojenskej invázie na Ukrajine neumožní ruským hráčom priniesť slávnu trofej domov.
Zdroj: 36760
Zdieľajte:

Podľa tradície môže každý hráč víťazného tímu stráviť jeden deň s majstrovským pohárom a pochváliť sa s ním v rodnej krajine. Dres Colorada Avalanche, ktoré zdolalo v prvom zápase finále play off Tampu Bay s Erikom Černákom 4:3 po predĺžení, si oblieka ruský krídelník Valerij Ničuškin, oporami Lightning sú brankár Andrej Vasilevskej, obranca Michail Sergačov a útočník Nikita Kučerov. "V tomto lete nezamieri pohár do Ruska či Bieloruska. V budúcnosti možno umožníme takúto cestu, podobne, ako sme obnovili tripy s pohárom po pandémii, no tento rok sa tak určite nestane," potvrdil zástupca komisára NHL Bill Daly.

Prečítajte si aj

Otázka trénera Slovenska je definitívne vybavená

Podľa komisára Garyho Bettmana si však môžu kluby v najbližších draftoch naďalej vyberať ruských či bieloruských hráčov. "Budú plne k dispozícii na výber, ako tomu býva každý rok," citovala šéfa profiligy agentúra AFP.

Prečítajte si aj

Dvaja slovenskí hokejisti ešte nemajú klubovú príslušnosť na novú sezónu

Prečítajte si aj

Martin Štajnoch skončil v Linzi a smeruje na Slovensko: Nový klub ho označil za exkluzívneho
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články