Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

9. výhra Nitry, súboj prvého s posledným priniesol nečakané rozuzlenie!

Dnešný extraligový deň poriadne zamával tabuľkovým poradím. Košice odchádzajú zo Záhoria pokorené, zoznam vylúčení v zápase medzi Martinom a Žilinou nemal konca!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 15. Kroták (Takáč), 20. Kroták (Paločko,Takáč), 28. Gápa (Bartečko), 39. B. Rapáč (Peško), 57. Bartečko (T. Sýkora, Boltun)

Do zápasu vchádzali v úlohe favorita hokejisti spod Tatier. Prvé reálne nebezpečenstvo hrozilo Šúrekovi z hokejky Bartečka a následne Sýkoru, no piešťanský gólman svoje mužstvo podržal. Spätný úder venovala ,,kamzíkom“ dvojica Klempa – Konečný, ich šancu zmaril pripravený Kostúr. V 15. minúte dokázali domáci využiť tlak, do ktorého Piešťany postupne dostávali. Prvý presný zásah si pripísal Arne Kroták , ktorému parádne asistoval Takáč. Tesne pred koncom prvého dejstva potrápila Šúreka trojica TakáčPaločkoKroták. Posledný menovaný ho šikovnou dorážkou napokon aj prekonal. V priebehu druhej tretiny sa na listinu strelcov Popradu strelou z prvej zapísal aj mladučký Peter Gápa. ,,Havrani“ sa gólovo pozbierali až v závere prostrednej časti, postaral sa o to Branislav Rapáč strelou do takmer odkrytej brány. Domáci hokejisti napokon nenechali nič na náhodu. Do konca stretnutia skóroval ešte skúsený Ľuboš Bartečko a poistil tak bezkonkurenčnú výhru Popradu.

Poprad sa zo zisku plného počtu bodov môže zaslúžene tešiť. Ak by totiž jeho košický rival prehral v riadnom hracom čase, konečne by ho tabuľkovo dobehol. Piešťany si ,,vďaka“ dnešnej prehre nemôžu byť ničím isté. Ak sa Martinu podarí v riadnom hracom čase vyhrať, ocitnú sa na 8. priečke.

HK Nitra - HC 05 Banská Bystrica 5:2 (2:0, 1:1, 0:0)

Góly: 17. Štefanka (Tománek, L. Novák), 11. Štefanka (Mráz, L. Novák), 22. Lamper (Bendík, Preisinger), 27. J. Ručkay, 48. Novák L. (Štefanka, Mráz), 54. Slovák (Novák M.), 55. Hudec (Bíro)

Pomerne krátko po úvodnom vhadzovaní bola Bystrica nútená brániť svojho brankára, Kytnár sa totiž previnil faulovaním. Aj napriek tomu, že ,,barani“ prežili oslabenie bez ujmy, Wiikman musel spoza chrbta vyťahovať puk. Len čo na ľad naskočil Kytnár, Štefanka za pomoci Tománeka otvoril skóre zápasu. O pár minút dostali aj domáci možnosť zahrať si v početnej výhode a patrične ju aj využili. Na konci útočnej akcie bol opäť Štefanka. Kontaktný gól Banskej Bystrice padol necelé dve minúty po úvodnom buly druhej tretiny. Patrik Lamper tak potrestal neporiadne bránenie svojho súpera. Od tohto momentu chytili ,,barani“ druhý dych a neustále zatláčali domácich do ich obranného pásma. Z nevinného protiútoku Nitry sa nakoniec vykľulo úspešné gólové ťaženie, ktorého strojcom bol Jakub Ručkay. V priebehu poslednej 20- minútovky pridal Lukáš Novák v poradí 4. nitriansky gól. Gólové hody domácich uzavrel v 54. minúte Marek Slovák. Michal Hudec ešte kozmeticky doupravoval skóre zápasu, konečných 5:2 teda oči až tak nepálilo.

Nitra natiahla svoju víťaznú šnúru na krásnych 9 víťazstiev, vďaka ktorým sa ,,zubami – nechtami“ drží na skvelom treťom mieste. Práve štvrtá Bystrica dnešnou prehrou pravdepodobne stratí svoje súčasné miesto. Na krk jej totiž dýchal Zvolen, ktorý v zápase proti Dukle mieri za plným bodovým ziskom.

MHC Mountfield Martin - MšHK DOXXbet Žilina 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 24. Varga (Ďatelinka, T. Klíma), 30. Matejka (Markovič, Fujerík), 38. Procházka (Hudec)

,,Severské“ derby znamená pre Martin a Žilinu vždy čosi viac. Títo dvaja zarytí súperi si na ľadovej ploche nikdy nič nedarujú a inak to nebolo ani dnes. Dôkazom bola hrozivo vyzerajúca súpiska vylúčení, veď rozhodcovia dnes udelili spolu 22 trestov! Vedenie si necelé dve minúty po úvodnom klaksóne takmer uchmatli domáci. Do akcie sa pustili mladíci Fujerík a Illo, ich skúsenejší kolega Lukáš Říha ale na konci zaspätkoval. Pomaly začali prichádzať prvé vylúčenia, napríklad Jindrovo napadnutie hlavy a krku, následne sa pobili Jokeľ a Niník. Aj napriek tomu, že hokejisti oboch mužstiev hrali s obrovským nasadením, časté prerušovanie následkom vylúčení hru poriadne rozkúskovalo. ,,Kosačky“ zvýšili svoje vedenie v úvode druhej 20- minútovky, keď dokázali využiť (ďalšiu) presilovku. Ďatelinkovu delovku šikovne tečoval Tibor Varga, bezmocný Križan nemal najmenšiu šancu. Kontaktný gól žilinských ,,vlkov“ padol v 38. minúte. Po chybe Dominika Fujeríka sa dostal do šance Milan Procházka, ktorého nedokázal zastaviť ani domáci obranca. Skóre napätého zápasu zostalo do jeho konca nemenné, ,,turčianske“ derby tak vyhrali hokejisti Martina.

V Martine dnes budú mať po dlhej dobe dôvod na úsmev. Konečne sa im podarilo vyhrať v riadnom hracom čase a z domáceho ľadu si odvážajú plné tri body. Vďaka nim sa plynulo presunuli na 7. priečku, z ktorej odstrčili Piešťany. Žilina odchádza z Turca smutná, dnešnou prehrou si totiž podpísala ,,ortieľ smrti“. Víťazná Skalica ju totiž bodovo dobehla, na chvost tabuľky tak ľahko môžu skĺznuť práve ,,vlci“.

HK 36 HANT Skalica - HC Košice 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 32. Komínek (Stloukal, Vaškovič), 38. Chylo (Školiak, Méry), 39. Černák (Sojčík, Bicek), 42. Klímek (Krejčiřík, Jurík)

,,Oceliari“ cestovali na Záhorie v role favorita, prvý celok tabuľky sa mal postaviť poslednému. Povinná jazda sa však v momente zmenila. Nenápadná prvá tretina, ktorá sa zaobišla bez gólov a akejkoľvek prevahy jedného či druhého celku naznačovala, že sa hosťom pravdepodobne podarí uhrať víťazstvo. Prvý šok prišiel v 32. minúte. Početnú výhodu domácich dokázal dokonalo využiť Tomáš Komínek a poslal Skalicu do jednogólového vedenia. Len päť minút stačilo Záhorákom na to, aby svoj náskok navýšili. Školiak perfektne prihral na Martina Chylu, ktorý skúsene vyškolil Melicherčíka. Vzápätí prichádza kontaktný gól Košíc strelený mladučkým Erikom Černákom. Úvod záverečnej časti zápasu patril opäť domácim. Dávid Klimek sa dokázal výborne vyhnúť dvom košickým obrancom a svoj drzý nájazd nezakončil inak ako gólom. Bol tak posledným hokejistom, ktorý sa zapísal na listinu strelcov.

Famózne víťazstvo Skalice nad aktuálnym majstrom pomohlo mužstvu nielen psychicky, ale aj bodov. Záhoráci dobehli Žilinčanov a len nasledujúci zápas ukáže, kto sa ocitne na chvoste tabuľky. Košice môže dnešná prehra mrzieť hlavne preto, lebo ich tabuľkovo dobehol nebezpečný Poprad. Kto sa teda ujme vedenia celkového poradia?

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Góly: 6. Brabenec (Obdržálek, Puliš), 20. Puliš (Hraško,Brabenec), 30. Chovan (Bagin), 37. Melichárek, 38. Petrovický, 39. Chovan (Jurík)

Tak, ako sa na severe hralo derby medzi Žilinou a Martinom, aj o čosi južnejšie bolo o odvekú rivalitu postarané. Bystricu, Zvolen a Trenčín nespája len červená farba, vládne medzi nimi aj citeľné napätie. Vedenie zápasu si už v jeho úvode ukradli domáci hokejisti, keď naisto strieľal Kamil Brabenec. Radovan Puliš pridal tesne pred koncom tretiny ďalší presný zásah Zvolena, poslal tak svojich spoluhráčov do dvojgólového vedenia. Adama Nagya vyhnal z trenčianskej brány gól Michala Chovana z 30. minúty. Záchrancom Dukly sa stal Tibor Melichárek strelou k ľavej tyčke. Pán pri obsluhe svetelnej tabule sa nestihol ani poriadne posadiť a už mal ďalšiu robotu. Najskôr znížil náskok Zvolena Róbert Petrovický, no vzápätí ho hokejistom spod Pustého hradu navrátil Michal Chovan. Posledná časť duelu nepriniesla žiadnu zmenu, zápas sa teda skončil v prospech domácich.

Tri body dopomohli Zvolenu k tabuľkovému postupu, po dnešnom zápase sa totiž nachádza na skvelom 4. mieste. Práve z neho totiž odsunul Banskú Bystricu. Trenčín sa aj napriek prehre (momentálne) nemá čoho báť, jeho náskok pred Martinom činí solídnych 7 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články