Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra vyťahuje nový útočný talent, Liptáci predstavili ďalšie zmluvy

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Jakub Lacka sa stal hráčom HK Nitra. Bude to pre neho prvý angažmán v najvyššej slovenskej súťaži, uplynulých päť sezón strávil v zámorí. Klub informoval o novej akvizícii na svojej oficiálnej internetovej stránke.
Zdroj: 42624
Zdieľajte:

Lacka pôsobil v uplynulých štyroch ročníkoch v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA, pretým si vyskúšal aj tamojšiu USHL. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo priniesť tohto veľmi šikovného, kreatívneho slovenského útočníka, ktorý strávil posledné sezóny v zámorí na univerzite. Je vo výbornom veku. Síce je stále mladý, ale už predsa len skúsenejší ako sú juniori. Už počas jeho pôsobenia v mládežníckych kategóriách na Slovensku patril k najlepším hráčom vo svojej kategórii. Veríme, že sa zaradí do plejády hráčov, ktorí sa z nášho klubu dostali až do reprezentácie," povedal k príchodu 23-ročného krídelníka prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Prečítajte si aj

Reprezentant Talianska a účastník šampionátu vo Fínsku mieri na Slovensko

Vedenie hokejového klubu MHk 32 Liptovský Mikuláš sa dohodlo na predĺžení zmlúv s útočníkom Michalom Uhríkom a obrancom Filipom Mezovským. Dvojica odchovancov, ktorá je už niekoľko rokov stabilnou súčasťou kádra, tak bude obliekať dres Liptákov aj v nasledujúcej sezóne. Extraligista o tom informoval vo štvrtok na svojom webe.

Prečítajte si aj

Levice získali ďalšieho zvučného trénera: Príchod do práce po troch rokoch

Dvadsaťdeväťročný Uhrík odohral v minulom ročníku Tipos extraligy za Liptovský Mikuláš 42 zápasov v základnej časti, v ktorých nazbieral 18 kanadských bodov za 11 gólov a sedem asistencií. Takisto 29-ročný Mezovský si v 49 štartoch pripísal gól a štyri asistencie.

Prečítajte si aj

Ostrieľaný hokejista si predĺži pobyt v Michalovciach: Pri Laborci je dva roky
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články