Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO MS 2022: Za postupom nás strhol jediný muž, Slováci ospevujú jeho meno

HELSINKI - Slovenskí hokejisti postúpili do štvrťfinále MS vo Fínsku. Rozhodli o tom po víťazstve 7:1 nad Dánskom vo svojom poslednom zápase v základnej A-skupine, ktorý bol zároveň priamy súboj o posledné postupové miesto zo skupiny.
Zdroj: 42552
Zdieľajte:

Slováci zamierili za presvedčivým víťazstvom vydarenou prvou tretinou, v ktorej strelil kapitán Tomáš Tatar dva góly, čím potvrdil ich prevahu. Tá bola ešte markantnejšia v druhej časti, v ktorej Pavol Regenda, Mislav Rosandič a Juraj Slafkovský zvýšili slovenský náskok na 5:0. Po presilovkovom góle Dánov v 48. minúte sa ešte v závere zápasu v presilovkách presadili Šimon Nemec a druhýkrát v zápase Pavol Regenda.

Prečítajte si aj

O usporiadanie MS 2023 namiesto Ruska sa prihlásili noví záujemcovia

Slovensko sa v pozícii štvrtého tímu A-skupiny stretne v Tampere s víťazom B-skupiny. Na jej čele boli po siedmich odohratých zápasoch Švédi, no domáci Fíni za nimi zaostávali o dva body a pred sebou mali večerný (od 19.20 SELČ) duel s Českom.

Hlasy (zdroj: RTVS a TASR):

Craig Ramsay, tréner SR: "Podali sme po dlhšom čase výborný výkon. Hrali sme agresívne a páčilo sa mi, že ako sme hrali v ofenzíve a ako sme držali puk. Tím potiahol Tomáš Tatar, strhol so sebou celé mužstvo. Bolo vidieť, že je to hráč z NHL. Ale musím pochváliť každého hráča, ktorý nastúpil do zápasu. A páčila sa mi aj naša disciplína."

Juraj Slafkovský, autor gólu a asistencie v zápase: "Som rád, že sme dokázali, že vieme dávať góly. Chceme každého súpera už od začiatku pritlačiť, dnes nám to vyšlo skvele. Tomáš Tatar vyburcoval celý tím a každý sa na neho chcel dotiahnuť. Stiahol nás so sebou a potom sme dali ďalšie góly."

Prečítajte si aj

Cehlárik opustil ruský Avangard Omsk, na dva roky mieri do tímu majstra

Miloš Roman, útočník SR: "Podali sme zodpovedný výkon. Tomáš Tatar nás naštartoval, v druhej tretine sa Dáni po štvrtom góle položili. Hrali sme dobre celých 60 minút. Kontrolovali sme zápas, triumf je zaslúžený. Môžeme sa pozerať na to, čo bude ďalej."

Šimon Nemec, obranca SR: "Prežívame veľké emócie. Sme veľmi radi, že sme dnešný zápas takto zvládli. Rozhodlo nastavenie v našich hlavách. Nemali sme na výber, museli sme vyhrať. Išli sme do toho naplno. Dáni mali ťažší program, v nohách mali zápas s Kanadou. My sme na nich vybehli. Sme radi, že sme si postup vybojovali sami, hoci Kanada určite získa nejaké body s Francúzskom. Výsledok 7:1 je pekný a môžeme sa od neho odraziť."

Prečítajte si aj

Dukla sa dohodla so šampiónom krajiny na dvojročnej zmluve

Michal Krištof, útočník SR: "Zvládli sme to ako veľký a skúsený tím. Počas turnaja sme každý zápas boli lepší a lepší. Dnes sme hrali jeden za druhého. Dáni nám od začiatku nestíhali. Bolo vidieť, že majú za sebou ťažký zápas. Vedeli sme, že keď nahodíme puk do útočného pásma, tak ho vybojujeme a dokorčuľujeme my. Z toho sme aj dali nejaké góly. Najmä v pohybe sme boli lepší."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články