Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2022: Nemecký líder si už na turnaji nezahrá

HELSINKI - Nemecká hokejová reprezentácia už nebude môcť na MS vo Fínsku počítať s Timom Stützlem. Útočníka Ottawy Senators definitívne vyradilo z ďalšieho priebehu šampionátu zranenie kolena, ktoré utrpel pred týždňom vo víťaznom zápase A-skupiny s Francúzskom (3:2).
Zdroj: 37963
Zdieľajte:

Stützleho v prvej tretine tvrdo narazil na mantinel francúzsky obranca Thomas Thiry a ťažko sa zviechal z ľadu. V zápase už ďalej nepokračoval. Pre narazené koleno ďalšie dni netrénoval a nenastúpil ani vo víťazných súbojoch s Dánskom (1:0) a Talianskom (9:4). Jeho zdravotný stav preveroval priamo v Helsinkách aj fyzioterapeut Ottawy, ktorý na MS pracuje v realizačnom tíme kanadskej reprezentácie. Dvadsaťročný center chcel napriek zraneniu ďalej hrať, no po konzultácii lekárskeho tímu nemeckého mužstva so "senátormi" sa rozhodlo, že na turnaji pokračovať nebude.

Prečítajte si aj

Michalovce skompletizovali realizačný tím. Prichádza kouč, ktorý posledné roky strávil vo Fínsku

"Tim mal šťastie v nešťastí," uviedol pre oficiálny web šampionátu športový riaditeľ Nemeckého hokejového zväzu (DEB) Christian Künast: "Utrpel zranenie kolena, ktoré by sa však malo rýchlo a úplne zahojiť. Každopádne, po konzultácii našich lekárov a lekárov Ottawy Senators sme sa rozhodli stiahnuť ho zo šampionátu. Ďalší súperi by ho určite nešetrili. Jeho zdravie je na prvom mieste."

Prečítajte si aj

MS 2022: Tamáši po zápase žartoval. To, že v puku je čip mu nevadí


Nemci pred týždňom aj so Stützlem v zostave zdolali Slovensko 2:1. V nedeľu hrali svoj šiesty zápas na MS proti Kazachstanu. V tabuľke im momentálne patrí tretie miesto a majú už istý postup do štvrťfinále.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články