Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nitra zostáva nepokorená, gólová prestrelka v Turci

Nedeľňajšie zápasy najvyššej domácej hokejovej súťaže priniesli niekoľko prekvapení. To najväčšie sa prevdepodobne zrodilo v Martine, kde domáci poriadne potrápili nebezpečný Poprad.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla Trenčín - MšHK DOXXbet Žilina 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 40. Šišovský (Petrovický,Gašparovič), 51. Petrovický (Gašparovič,Mikula)

Už 20 sekúnd po úvodnom vhadzovaní sa domácim naskytla obrovská šanca na otvorenie skóre. Nemec a Melichárek sa dostali do prečíslenia 2 na 1 a druhý menovaný vystrelil na gólmana ,,vlkov“, no neúspešne. Hostia necelé tri sekundy pred koncom prvej tretiny poriadne zatopili Trenčanom, keď Novotného strelu nebezpečne tečoval Dresler. Prvým skórujúcim hráčom sa stal až v 40. minúte Peter Šišovský. Po neúspešnej akcií hostí sa domáci pustili do rýchleho brejku, ktorý zaklincoval Šišovský úspešnou kľučkou. Posledná časť zápasu nebola taktiež nijako bohatá na góly. Jeden však predsa len padol. Oficiálnym strelcom sa stal Róbert Petrovický, v skutočnosti tečoval puk do vlastnej brány jeden z ,,vlkov“.

Dnešným víťazstvom na domácom ľade Trenčania ukrojili z pôvodného 7-bodového náskoku Zvolena. Žiline by tri body pomohli zdvihnúť sa z tabuľkového dna, po dnešnom zápase však stále zostáva na 9. priečke.

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 4:5sn (2:2, 2:1, 0:1-0:0)

Góly: 4. Markovič (Varga,Svoboda), 8. Hvila (Matis), 14. Sýkora (Makovský), 16. Jokeľ (Važan), 29. Dírer (Illo,Rusina), 35. Svoboda (Markovič,Lojek), 40. Sýkora (Bartečko), 42. Paukovček (Hvila), víťazný nájazd premenil Paločko

Dnešné gólové hody v Turci a v podstate celý priebeh stretnutia určite prekvapili nejedného hokejového fanúšika. Domáci sa ujali vedenia už v 4. minúte gólom z hokejky martinského miláčika Jaroslava Markoviča. Hostia dlho nezaháľali. Matúšovi Matisovi sa brilantným spôsobom podarilo zbaviť domáceho beka, puk posunul Lukášovi Hvilovi, ktorý prázdnu bránu neminul. Tomáš Sýkora po prihrávke od Jakuba Makovského poriadne potrestal dieru v defenzíve ,,kosačiek“ a posunul Poprad do jednogólového vedenia. Vzápätí sa skvelou prácou s hokejkou prezentovala dvojica Važan - Jokeľ. Druhý menovaný doťukávanie dotiahol do úspešného konca a opäť vyrovnal. Vedúci gól domácich padol až v 29. minúte, postarala sa o neho mladícka trojica v zložení Rusina - Illo - Dírer. ,,Kamzíkov“ nepríjemne prekvapil (ešte stále) novic v martinskom drese - Jaroslav Svoboda, ktorému sa podarilo skórovať vo vlastnom oslabení. Nasledovali dva presné zásahy Popradu strelené v krátkom časovom úseku, ktoré posunuli stretnutie do predĺženia. Najskôr potrestal chybu domácich v stredom pásme Tomáš Sýkora, následne sa učiteľom stal Lukáš Paukovček. Rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch, po ktorých zásluhou Matúša Paločka vyhrali podtatranskí ,,kamzíci“.

Martin v poslednej dobe neustále dohráva zápasy v samostatných nájazdoch. Dnes to takmer vyzeralo, že sa mu podarí vyhrať v riadnom hracom čase. Opak bol však pravdou a MHC sa za jeden bod ani nerozplače, ani neusmeje. Piešťany ho dnešnou výhrou zosadili zo 7. miesta. Poprad pokračuje v tesnej naháňačke s Košicami, no tie mu po dnešnej 3-bodovej výhre stále úspešne utekajú.

HKM Zvolen - HK Nitra 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 27. Piačka (Nadášdi), 41. L. Novák (Stümpel), 50. Ručkay (Slovák, J. Ručkay)

Zápas bývalého majstra s tohtoročným vicemajstrom začal pomerne vyrovnane. V prvej tretine k vedeniu pričuchli domáci, keď Michal Chovan dvakrát šikovne prihrával najskôr Hraškovi a potom Juríkovi, ich strely ale Lakosila neprekonali. Prvý gól zápasu padol až v jeho prostrednej časti. Pavučinu zo Šimkovej brány vymietol po Nadášdiho prihrávke Edmund Piačka. Pár minút pred odchodom do šatní mohli Zvolenčania niekoľkokrát vyrovnať. Ďalogov puk vystrelený z bezprostrednej blízkosti skončil na brankárovi, Chovanov blafák zachytil Lakosilov betón. O dvojgólový náskok Nitry sa v 41. minúte postaral Lukáš Novák strelou zachytenou tesne po buly. Výhru hostí zabezpečili v 50. minúte šikovné ruky Henricha Ručkaya, ktorý v samostatnej akcií neminul.

Nitra dnes ,,ušla hrobárovi z lopaty“. Ak by totiž domáci hokejisti dokázali vyhrať a pripísali by si plný počet bodov, o jeden bodík by prevýšili Nitru a ( v prípade prehry BB) aj ,,baranov“. Dostali by sa tak na priebežné 3. miesto. Hokejisti Nitry tento scenár nekompromisne zavrhli a posunuli sa na spomínanú ,,bronzovú“ priečku.

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 HANT Skalica 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 15. Klempa (Mišura,Brňák), 25. Pašek (Kotáška,Kutálek), 40. Rapáč (Šedivý,Kutálek), 60. Vaškovič (Jankovič,Stloukal)

Domáci ,,havrani“ počas celého zápasu potvrdzovali rolu favorita. Svedčilo o tom aj gólové skóre. Prvý presný zásah si Piešťany pripísali v 15. minúte, keď sa Tomášovi Klempovi podarilo prestreliť Peksu strelou z pravého kruhu. Skalica však nezaháľala, na Šúreka pálila niekoľko nebezpečných striel, všetky však úspešne vykryl. Na dvojgólovom náskoku sa v 25. minúte podieľal Dušan Pašek, ktorý dokázal využiť presilovku spôsobenú Pavešicovým držaním. Necelých 17 sekúnd pred koncom prostredného dejstva pridal tretí presný zásah domácich Branislav Rapáč. Skalica predsa len v dnešnom zápase skórovala. Strelou z ľavého kruhu zničil Šúrekovo nadšenie z čistého konta Ľubomír Vaškovič.

Skalica po dnešnom nevydarenom zápase v Piešťanom zostáva na chvoste tabuľky. Od 9. Žiliny ju delia presne tri body. Piešťany si vďaka plnému bodovému zisku citeľne polepšili. O jeden bod predbehli Martin, sú teda na 7. priečke.

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 2:1sn (0:1, 1:0, 0:0-0:0)

Góly: 16. Bendík (Kadura), 38. Bartoš (Štrbák,Jánošík), rozhodujúci nájazd premenil R. Jenčík

Prvú šancu zápasu si vytvoril domáci Lapšanský už 53 sekúnd po úvodnom buly. Bod za asistenciu si takmer pripísal mladý Jakub Suja, ktorý pekne prihrával na Stupku. Aktívne Košice zbrzdil v 16. minúte gól Branislava Bendíka, ktorý doťukol Melicherčíkov vypadnutý puk. Začiatok druhej 20-minútovky sa niesol v dramatickom duchu. Domáci Drgoň inkasoval nepríjemný hit, po ktorom mu museli na striedačku pomáhať spoluhráči. To ešte viac dopálilo Košičanov, ktorí začali vyvíjať ešte enormnejšiu snahu na vyrovnanie. Brankár ,,baranov“ Wiikman však zostal neprekonaný. Jeho premožiteľom sa stal Peter Bartoš, ktorý strelou z uhla potrestal Birovo nedovolené bránenie a pripísal si presilovkový gól. O víťazovi stretnutia nerozhodlo ani následné predĺženie, oba celky sa teda začali pripravovať na samostatné nájazdy. Tie lepšie využili ,,oceliari“. O víťazný nájazd sa postaral Richard Jenčík.

Košice úspešne utekajú pred nebezpečným Popradom, ktorý si z Martina vezie ,,len“ dva body. Banská Bystrica si ani nepolepšila, ani nepohoršila. Aj po dnešku totiž zostáva na 4. priečke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články