Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zachytal si za Slovan v KHL, teraz pomáha utečencom na ukrajinskej hranici

PRZEMYSL - Bývalý kanadský hokejový brankár Michael Garnett je jeden z dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú na ukrajinsko-poľských hraniciach. Spoločne s manželkou Rebeccou si prenajali deväťmiestnu dodávku, s ktorou pomáhajú s transportom utečencov.
Zdroj: 4941
Zdieľajte:

"Sila a odvaha ukrajinského ľudu sú úžasné. Utiecť pred vojnou s malým množstvom osobných vecí a oblečenia je niečo, čo sa ťažko opisuje," uviedol Garnett na instagrame.

Prečítajte si aj

Radovan Bondra končí vo Vítkoviciach. Nie je jediný

Pred odchodom do Poľska sa krátko zastavil aj v Bratislave, za Slovan chytal v sezóne 2015/2016. "Belasí" vtedy pôsobili v KHL a Garnett v ich drese nastúpil do 28 zápasov. V KHL, resp. ruskej lige strávil celkovo 10 sezón a kariéru ukončil v roku 2019 po dvojročnom pôsobení na Britských ostrovoch. Počas dekády v Rusku sa naučil tamojší jazyk, vďaka čomu plynule komunikuje s utečencami.

Prečítajte si aj

CHL urobila rázny krok pred draftom. Uvidíme Rusov a Bielorusov?

"Neviete si predstaviť, akou nezmyselnou bolesťou a utrpením prešli títo ľudia, kým sa dostali do bezpečia našej kyvadlovej dodávky. Medzi hranicou v Medyke, železničnou stanicou v Przemysli a tromi rôznymi centrami humanitárnej pomoci sa pohybujeme v priemere 14 hodín denne. Prosím, spravte všetko pre to, aby ste ukončili túto nezmyselnú vojnu a tiež prosím, pomôžte utečencom. Sú to úžasní, milí, milujúci a tvrdo pracujúci ľudia, ktorí stratili všetko, čo mali a snažili sa len zostať nažive," uviedol Garnett.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články